Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödülü, besteci Arif Sami Toker'e verildi. Her yıl, müzik sanatına katkıda bulunan ve ülkemize besteleriyle hizmet eden sanatçıları onurlandırmak amacıyla verilen bu prestijli ödül, bu yıl Arif Sami Toker’e layık görüldü. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, bu ödülle sanatçının eserlerini ve katkılarını takdir etti.

Arif Sami Toker, 1941 yılında, henüz 15 yaşındayken ilk şarkısı "Aşk Yolunda Avareyken"i besteledi. 56 yıllık kariyerinde, çoğunun güftesi kendisine ait olmak üzere yaklaşık 500 şarkı besteledi. Ankara ve İstanbul radyolarında müzik yayın şefliği yapan Toker, Anadolu turneleriyle müziğini ülkenin dört bir yanına taşıdı.

Ödül töreni, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından Nedime Hanım Konağı'nda düzenlendi. Törene, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Arif Sami Toker’in oğlu Şansal Kemal Toker, müzikseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, merhum Toker’in bestelerinden oluşan mini bir konser verildi. Üç eserin seslendirildiği konserde, solist Şansal Kemal Toker'e Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve yüksek lisans öğrencileri eşlik etti. Konserin ardından ödül törenine geçildi. "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödülü, Çanakkaleli besteci Arif Sami Toker adına Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu tarafından, oğlu Şansal Kemal Toker'e takdim edildi.

Bu ödül, Arif Sami Toker’in müziğe olan katkılarını ve Çanakkale’ye sağladığı değerleri bir kez daha gözler önüne serdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu ödülle Toker’in sanatsal mirasına duyulan saygıyı ve minneti ifade etti.

Ercan Özçetin

Foto:BHA