Kaymakam Tahir Şahin, Garnizon komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Belediye başkan vekili Hakan Genç, Jandarma komutanı J. Yüzbaşı Emrah Avdan, Emniyet Müdürü Hakan Göç, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, Meslek yüksek okul müdürü Yrd. Doç.Dr. Engin Gür,ilçe emniyet müdürü Ferhat Yımaz ve daire müdürlerinin katıldığı program İçdaş.çib.Metem okulu konferans salonunda devam etti.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise ilçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz yaptı. Yılmaz “24 Kasım 1928 devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatür k “Millet Mektepleri’nin Başöğretmliği” ünvanını kabul ettiği gündür. Bizler bu noktadan hareketle, 1981 yılından bu yana 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Öğretmenli dünyanın her yerinde kutsal kabul edilen ilk çağlardan beri varlığına ihtiyaç duyulan bir kariyer mesleğidir. Bu öğretmenler gününde içimizden biri olan Yusuf öğretmeni,Yusuf Elitaş’ı anmadan geçmek istemiyorum. Yusuf öğretmen, bağımsızlığımıza, vatan bütünlüğümüze kast edilen 15 Temmuz gecesinde, milli irademize sahip çıkarken hainler tarafından şehit edildi. Hatırasına borçlu olduğumuzun farkındayız. Milli benliğimizde de öğretmenlik mesleği saygı duyulan bir kariyer mesleğidir. Çok değerli öğretmen arkadaşlarım, değerli konuklar, bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyor başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, Şehit düşmüş öğretmenlerimizi,askerlerimizi ve polislerimizi, rahmetle anıyor ,saygılar sunuyorum”dedi.
Daha sonra şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdi ardından okul öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik karosu ilgiyle izlendi.


Kaynak: Haber Merkezi