AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, hafta sonu referandum çalışmaları kapsamında Gökçeada ve Biga ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.
 
İlk durak Gökçeada’da
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandum çalışmaları kapsamında Gökçeada’ya ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekili Gider, cumartesi sabahı AK Parti Gökçeada İlçe teşkilatı ile gerçekleştirdiği toplantının ardından STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Gökçeada’da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’na katılan Milletvekili Gider, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında referandum sürecine değinen Milletvekili Gider:“ Yeni bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki dönem Türkiye’nin yönetimiyle ilgili bir referandum yapacağız. Anayasa görüşmelerinin başlangıcında söyledik. Meclis’ten bu tasarı yüzde yüz oy da alsa dedik ki bunu millete soracağız, çünkü bu milletin bire bir karar vermesi gereken bir konu ve 18 maddelik bir tasarı hazırladık. 18 maddenin 18’nin de arkasındayız” dedi.
 
Bu tasarının bir tane özeti var, ülkedeki çift başlılığı önlemek, ülkeyi daha iyi yönetilebilir hale getirmek ifadelerini kullanan Milletvekili Gider:“ Bu anlamda yapılacak bütün muhalefet başımızın üstündedir. Çünkü evet veren kadar hayır verende kutsaldır. Evet ne kadar haksa hayır da o kadar haktır. Tabi bunun tersi hayır vermek ne kadar mübarekse evet vermekte o kadar mübarektir. Çünkü referandumdan sonra biz yine bu toplumda birlikte yaşayacağız. Yine komşuluk, akrabalık yapacağız. Yapılan eleştiriler, illa yapıcı eleştiri olması da gerekmez ben zaten buna katılmıyorum. Yıkıcı eleştiri de olabilir, hiç problem yok yeter ki vicdani, ahlaki olsun yeter ki iftira olmasın. Birçok şey söyleniyor. İnanalım inanmayalım. Hepsi başımızın üstündedir. Ancak bir laf var ki içimizi acıtıyor. Hani diyorlar ya buradan diktatörlük çıkacak. Çünkü bu laf bu diktatörlük 3 kere akla geldi. Bir rahmetli Menderes, biliyorsunuz rahmetli Menderes bugüne kadar gelmiş değil bundan sonra da gelebilecek en nazik siyasetçi. Adama diktatör dediler, sonu malum katlettiler, darağacına astılar. İkinci diktatör lafı rahmetli Özal’da akıllarına geldi. Kendisiyle dalga geçebilen, espri yapma kabiliyeti olan bir adam, ona da diktatör dediler. Üçüncüsü de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a diyorlar. Şimdi bu dönemlere bakıyorsunuz var mı bir ortak özelliği, var. Atatürk bizim ortak değerimizdir, bu memleketin kurucusudur. O dönemi ayrı tutuyorum, o kuruluş dönemidir. O dönemden sonra 3 tane zıplama yapmış Türkiye. Ekonomik anlamda 3 tane hamle dönemi yaşamışız ve ne tesadüftür ki bu 3 dönemde de birilerinin aklına diktatör lafı gelmiştir, çok garip değil mi. Bugünlerde diktatör lafı sadece ülkenin içinde değil, bakın Avrupa’da da var diktatör lafı. Çünkü sağ olsun batı medeniyeti demokrasiyi çok sever. Amerika geldi ya Irak’a demokrasi getirmeye, Libya’ya getirdi ya demokrasi bugünde Almanya’sı, İsviçre’si, Hollanda’sı bize demokrasi getirecek öyle mi, yok böyle bir şey.  İsteyen istediğini söylesin. Haklı haksızda uğraşmıyorum ama vicdani, ahlaki olsunlar. Yapılan bütün eleştiriler başımızın üstüdür” şeklinde konuştu. Milletvekili Gider, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunun ardından Tepeköy,  Eşelek, Uğurlu ve Şirinköyü ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini anlattı.
 
Yolindi’de sevgi seli
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Referandum çalışmaları kapsamında geldiği Biga’da Biga Romanlar Derneği’nin organize ettiği mevlide katıldı. AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan tarafından karşılanan Milletvekili Gider, mevlidi düzenleyen Roman Derneği yetkililerine şehitleri unutmadıkları için teşekkür etti.  Milletvekili Gider, katıldığı mevlidin ardından Yolindi köyünü ziyaret etti. Köylülerin büyük bir sevgi seli gösterdiği Milletvekili Gider, köylülere miting havasında geçen bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Gider:“ Biz seçimlerde geldiğimiz zaman bize dostlarımız dedi ki, sizi seçimlerden sonra da bekliyoruz. Biz seçimden sonra ki ilk gezimizi yine Yolindi’ye yapmıştık. Bugün de o gönül rahatlığıyla hiçbir programımızın olmamasına rağmen dedik ki gidelim Yolindi’li dostlarımızla birlikte olalım. Çünkü biz seviyoruz ki Yolindi bizi seviyor, biz Yolindi’yi seviyoruz. Çünkü biz Yolindi’nin ne dediğini, devletten ne istediğini, ne sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki Yolindi bizim onların dertlerine dertlendiğimizi de biliyor. Yolindi bizim Ankara’da bu mücadeleyi sadece onlar için verdiğimiz de biliyor ve bu gönül rahatlığı içinde de buraya geliyoruz” dedi.
 
Köye ücretsiz internet sözü
Köylülerin taleplerinden bahseden Milletvekili Gider:“ O zaman bize dendi ki yolda kayan yerler var, kayan yerlerini yaptık, inşallah asfaltını da bu yıl yeniliyoruz.  Sonra demişlerdi ki bizim meydanımızda taş yok. Taş döşemeye başladık. Sonra telefon açıp bana dediler ki köyümüzün yarısında kanalizasyon var, yarısında yok. Projesini yaptık bu ay kazmayı vuruyoruz. Demek ki eksik bir şey bırakmamışız ama ablalar dediler ki düğün salonumuz da yok. Hatta bakın bunu seçim vaadi olarak vermedik, bunu seçimden sonra söyledik. Dedik ki biz köylere düğün salonu yapmıyoruz ama Yolindi bunu hak ediyor demiştik. Onun projesini yaptık, ödeneğini çıkardık şimdi sıra ihalede hayırlı uğurlu olsun. Ablalarımız iki konu daha söylediler internet kafemiz yok internetimiz eksik. Bu haftadan itibaren Yolindi’de internet bedava olacak. Çanakkale’nin en büyük ücretsiz internetini Yolindi’ye kuracağız. Ne devlet ne millet hiç kimse öğrencilerimizden internet parası istemeyecek. Şimdi bir şey daha söylediler. Bize gelen hayvan sayısı eksik. OR-KÖY Müdürü ile görüşme yaptıktan sonra hayvan sayısını belirleyelim. Hayvan vereceğiz. Bugüne kadar siz bize oy verirseniz biz burayı ihya edeceğiz dedik, Allah razı olsun sizde bize güvendiniz, oy verdiniz. Bizde bu memleketi kıyaslanmayacak kadar iyi hale getirdiğimize inanıyoruz. Dün lafını edemediğimiz şeyleri bugün yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 
İki başlılığın kaldırılmasını istiyoruz
Yeni anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Gider:“ Bugün diyoruz ki, Cumhuriyet kurulduğundan beri bize bir tane Cumhurbaşkanı söyleyemezsiniz ki Başbakan ile kavga etmemiş olsun. Bize bir tane Başbakan söyleyemezsiniz ki Cumhurbaşkanı ile kavga etmemiş olsun. Bu memleketin Cumhurbaşkanları, Başbakanları hep kavgacı adamlardan olacak hali yok. Demek ki bu iş isimlerle ilgili bir iş değil. Bir devletin başında iki tane adam olursa bu memleketin başında kavga çıkıyor. Bu köye iki tane muhtar koysak ikisi de kavga eder, anlaşamazlar. Gayet doğal dedik ki milletimize soruyoruz.  Biz Cumhurbaşkanlığı seçimine geçelim istiyoruz. İki başlılığın kaldırılmasını istiyoruz. Şu an ne yaparsa yapsın yargılanamayan Cumhurbaşkanının bir suç işlediğinde bu milletin önünde hesap vermesini istiyoruz. Bu memlekette seçilmişlerin değil de atanmışların hakim olması için düne kadar FETÖ’ye oy vermeyen CHP’lilerin yalancı çıkmasını istiyoruz. O zaman onlara biz dersini sandıkta vereceğiz” dedi.
 
“Hadi CHP’yi önemsemeyeceğiz ama başkaları da hayır istiyor” ifadelerini kullanan Milletvekili Gider:“ Almanya açıklama yapmış, diyor ki Türkiye yeni anayasa geçmesin diyor. Kim diyor Almanya diyor, Almanya karışsın mı bizim işimize sorusunu soran ve hayır yanıtını alan Milletvekili Gider, işte biz bu hayır’ı Avrupalılara karşı söyleriz, kendi milletimize değil. İsviçre, Hollanda diyor ki demokrasi için hayır verin. Hani Amerika dedi ya demokrasi getireceği Irak için diye o akılsızlarda sanıyorlar ki Türkiye’ye demokrasi getirecekler. Türk milleti sizin o bildiğiniz Iraklılara benzemez. Dün sizi nasıl buradan kovmuşsak bugün sokmamayı becerir. İnşallah bu Cumhurbaşkanı sistemine girdikten sonra daha dik, iri, diri ve güçlü olarak onlarla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT
 

Foto Galeri
Ayhan Gider bir adada, bir dağda
Ayhan Gider bir adada, bir dağda