Lapseki belediyesi, ilçe kaymakamlığı, ilçe orman işletme şefliği ve Çevre Koruma Derneği katkılarıyla Karaömerler Köyü’nde Kadın Tepesi olarak bilinene mevkideki alana bin adet toros sediri fidanı dikimi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Eşi Hacer hanım ile birlikte fidan diken Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Ağaç, yeşillik, temiz hava hepimizin sağlığı için çok önemli. Bu gün burada Lapseki Belediyesi, İlçe kaymakamlığı, İlçe orman işletme şefliği ve çevre koruma derneği katkılarıyla Karaömerler Köyü Kadın Tepesi mevkiine bin adet Toros Sediri Ağacı fidanı dikimi yaptık. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce çevremizi korumak, yeni alanlar,  zorundayız, ağaç dikmek zorundayız. Bu hepimizin görevi. Biz belediye olarak elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki yıl buraya geldiğimizde diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü görmek istiyoruz. Bu diktiğimiz ağaçları bakımını da yapmalıyız” dedi.

Fidan dikmeye genç takım oyuncularıyla birlikte gelen Lapsekispor Kulüp Başkanı Halil Özer ise; “Genç sporcularla birlikte belediye tarafından organize edilen fidan dikme kampanyasına katıldık. Lapsekispor olarak hocalarımız, teknik ekibimiz ve genç sporcularımız ile birlikte fidan dikim alanındayız. Hep birlikte Lapsekispor olarak her zaman söyledik; iyi futbolcudan ziyade milli değerlerine sahip çıkan, vatanını, milletini koruyan, çevresine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. O yüzden sadece futbol eğitimi değil, biz gençlerimize hem çevre hem de ahlak eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bizim bir ata sözümüz var ‘ağaç yaş iken eğilir.’ Bizde ağaç sevgisini küçük yaşta aşılamak adına bu etkinliğe katıldık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çok sayıda katılımcı araziye fidanları dikti. Dikim töreni renkli görüntülere de sahne oldu.

Haber: Ercan ÖZÇETİN