Haziran ayı aşında başlayan başvurular sonrası, online sınav, mülakat gibi süreçler sonucunda belirlenen üniversite mezunu gençler, Temmuz ayının ilk haftasında 3 ayrı grup halinde Malezya’ya uçtu. Eğitim görecekleri El Bukhary Üniversitesi’ne yerleşen gençler, bu hafta itibariyle 2 aylık İngilizce dil eğitiminden 40 günü tamamladı.
HEM GEZDİLER, HEM ÖĞRENDİLER
Gestaş’ın projesiyle yurt dışı hayallerini gerçekleştiren Çanakkale’nin üniversite mezunu gençleri, İngilizce seviyelerini artırırken yeni yerler keşfederek vizyon da kazanıyor. Günün belli bir zaman dilimini yoğun İngilizce eğitimiyle geçiren gençler, Malezya’nın güzel yerlerini gezmeyi de ihmal etmedi. Gençler, hem gezdi, hem de gezerek yabancı dillerini geliştirdi.
İYİ Kİ GELMİŞİZ DİYORUZ
Malezya’dan mesajlar gönderen gençler, bu farklı Asya ülkesinde geçirdikleri 40 günü değerlendirirken GESTAŞ’a da teşekkürlerini iletti.
Orhan Engin: “Sadece Malezya’nın alışık olmadığımız iklim şartları bizi zorladı. Onun dışında her şey oldukça güzeldi. Kampüsün sunduğu imkanlar, yemekler, kütüphane ve derslikler tahmin ettiğimden daha kaliteli.”
Oral Toğa: “En erken gelen kişilerden biriyim. Hem arkadaşlarımızdan, hem okul ortamından, hem de imkanlardan oldukça memnunuz. Burada geçirdiğimiz günlerin bize iş hayatımızda vizyon kazandıracağını burada daha iyi anladım.”
Münüse Akçay: “Burada 22 ayrı milletten katılımcı var. Her biriyle tanışmak, etkileşimde olmak bize farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Örneğin oda arkadaşım Cezayir’den. İngilizce seviyesi çok iyi ve bu bana müthiş bir fayda sağladı. Üniversite şartları beklentilerimin çok üstünde çıktı. Üniversite ülke geneline bakıldığında gelişmiş olanaklara sahip. Eğitmenlerimiz son derece deneyimli ve konularında uzman. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Buraya gelince, ‘İyi ki gelmişim, iyi ki bu fırsatı bulmuşum’ dedim.”
 
ÜNİVERSİTENİN İMKANLARI ÇOK GENİŞ
 
Merve Şahin: “Üniversitenin sağladığı imkanlar harikulade. Ders veren hocalardan oldukça memnunum. Yabancı öğrencilerle bir arada bulunarak dil öğrenmek, dilimizi öğretmek ve yeni arkadaşlıklar edinmek özellikle kendi alanım için kaçınılmaz bir fırsat. Buradaki insanların bizlerden kilometrelerce uzak olsalar da aslında bizlere çok benzediğini gördüm.”
 
Gökhan Can: “Üniversite kampüsü hem olanak hem de mimari olarak gayet iyi. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarla çok çabuk kaynaştık ve kısa sürede birçok şey paylaştık. Malezya halkı çok sıcakkanlı ve yardımsever. Güleryüzlüler. Türklere karşı oldukça ilgili davranıyorlar. Ulaşım oldukça rahat. Tek problemi nemli havası.”
 
Betül Belma Gür: “Buraya ilk geldiğimiz günle bugün arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Keza ilk günler tedirginlik vardı, nasıl olacak düşüncesi taşıyorduk ancak bugün içtenlikle diyebilirim ki iyi ki gelmişim. Çok farklı bir ortam var burada. Çok farklı kültürler bir arada. Kısa sürede burada Çanakkaleliler olarak tanınır hale ve farkımızı gösterir hale geldik. Üniversite ortamı, buradaki insanların yaklaşımı, yardımseverliği, üniversite yönetiminin ilgisi, burada her şey çok güzel.”
 
MALEZYA ÇOK SICAK BİR ÜLKE
 
Emre Çetin: “Çanakkale’den buraya gelirken keyifli bir yolculuk geçirdik. Kuala Lumpur’a indiğimizde bizi nemli bir hava karşıladı. Bazen de aniden başlayan yağmurlar oluyor. Hava şartlarına zor alıştık. Onun dışında burada Türk mutfağının zenginliğini bir kez daha görmüş ve kıymetini bilmiş bulunuyorum. Zira Malay yemekleri acılı ve bol baharatlı. Ancak kampüsteki Türk aşçı sayesinde Türk mutfağı özlemi çekmedik, çekmiyoruz. Farklı milletlerden gelen arkadaşlarımızın kültürlerini tanıyor, kendi kültürlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz.”
 
Kübra Öçel: “Burada hava gerçekten çok sıcak ama bizim havamız her zaman çok iyi. Hocalar çok ilgili, herkesle iletişim halindeler. Yurt, yemek, ulaşım gayet güzel. İnsanlar sıcakkanlı ve saygılı. Malezya kesinlikle hepimize güzel şeyler katacak”
 
Mübarek İpek: “Burada farklı kültürden insanlarla arkadaşlıklar ediniyoruz. Bu da bize eşsiz bir deneyim katıyor. Üniversite kompleks olarak harika, inanılmaz imkanlarımız var.”
 
TEŞEKKÜRLER GESTAŞ
 
Merve Çiloğlu: “Öncelikle üniversitenin sağladığı imkanlar çok iyi. Hem ders veren hocaların hem de üniversite yönetiminin bize karşı tutumları çok güzel. Sorunlarımızla yakından ilgileniyorlar. Yoğun ve güzel günler geçirdik. İyi ki buradayım.”
 
Salih Murat Kara: “Üniversitenin imkanları çok geniş. Yeme, içme oldukça lezzetli, konaklama gayet temiz. Alanında uzman hocalar derslere giriyorlar. Maksimum verimi almamız için uğraştıklarına eminim. Malezya oldukça hoşgörülü bir ülke. Birçok farklı dinden ve kültürden insanlar bir arada yaşıyorlar. Bize bu güzel Asya deneyimini yaşattığı için Gestaş’a teşekkür ediyorum.”
 
Rahime Fulya Yüksel: “Çanakkale küçük bir yer ve şehrimizde böyle büyük çaplı bir organizasyonlara girmek çok mümkün olmuyor. Bu açıdan Gestaş’a içten bir teşekkür borçluyuz. Diğer konularda arkadaşlarla hemfikirim. Ufak tefek aksaklıklar tabi ki olabiliyor ancak birlik olarak üstesinden geldik, geliyoruz. Gestaş ekibine ve buradaki güzel insanlara çok teşekkür ediyorum.”
 
Doğuş Karacabağ: “Üniversitenin sağladığı olanaklar mükemmel. Ders kalitesi de öyle. İlk etapta yemeklere alışmakta zorlanmıştık ancak bir zaman sonra bu sorun da ortadan kalktı. Burada olduğum için gayet memnunum. Kariyerimiz, hayatımız için iyi ve farklı bir deneyim olacak. İngilizcemize de faydası tartışılmaz.”