Türkiye'nin en batısı olan Ayvacık Babakale'de, İskele Meydanına yapılan spor tesisi açılışı gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğraflarını eleştirdi. Fotoğraf vererek halkçı olunmaz şeklinde ifade eden Turan,"15 yıldan beri 11 seçim yaşadık. 11 seçimin tamamını hamdolsun kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Bazıları atletle fotoğraf vererek, o garip fotoğrafı vererek güya halkı kafalamanın halkı kandırmanın yolunu arıyorlar. Adamın hayatında tek başarısı Ankara’dan İstanbul’a yürümek. İkincisi yok. Ama şimdi atletle beraber fotoğraf vermeye başlamış niye mütevaziymiş. Niye halk adamıymış. Halk adamı fotoğraf vererek olmaz. Halk adamı Babakale'ye gelerek, çalışarak olur. Siz terör örgütleriyle yürüyeceksiniz, her türlü söyleme, yanlışa imza atacaksınız ama giyişinizden yola çıkarak halk adamı olacaksınız.  Geçti onlar bu millet ne yaptığını gayet iyi biliyor. Bu millet kimin fotoğraf verirken usulen verdiğini kimin hakkını vererek verdiğini herkes biliyor. Raconuda o yüzden bu millet kesiyor. 15 yıldan berri raconun kıralını bu millet kesti şimdiye kadar. Yanlış yapana dur dedi. 25’i 26 yaptırmadı. Neden? Çünkü hep aynı tarz at gözlüğü ile bakan, meseleyi değerlendiremeyen, yabancı güçler ağabeyleri başkanları yan baktığı zaman rahatsız olan insanlara halk buna evet der mi?" dedi.


 
Tesisi hakkında konuşmalar yapan Turan, "Geçen sene bu zamanlarda köylerimizi gezerken, Babakale’ye geldiğimizde gençlerimiz bizimle ayrı çay içmeden sizi göndermeyiz demişlerdi. Oturduk caminin yanındaki kahvede çayımızı içtik. Dedilerki o zaman sayın vekilim hanlar, hamamlar, yollar yapılır ama bizim en batıda olmamızdan kaynaklı sıkıntılarımız var. En yakın futbol sahası 30-40 kilometre. Bize buraya saha yapın biz başka köylere gidip gitmeyelim. Demiştik ki o zaman bunlar ufak iş yaparız. O gün sözümüzü verdik. Belediye Başkanımızın öncülüğünde, desteğinde bu güzel, mütevazi gençlerin içinde olan tesisi Babakale'ye kazandırdık. Mesele hak edene hakkını vermek" dedi.
 
Açılış programına, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Eceabat belediye Başkanı Adem Ejder, vatandaşlar ve partililer katıldılar.
 
Haber: Ercan ÖZÇETİN