Lapseki Plevne ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı, Elazığ ve Malatya için haberlerde gördüğü yardım kampanyaları, insanların evleri yıkılması ve sokakta yaşamalarından etkilenerek, ‘bir şey yapmalıyız’’ diye düşünmeye başladı.
Bu sırada evde harçlıklarıyla para biriktirdiği kumbarası aklına gelen Sarı, hemen anne ve babasına söyleyerek kumbarasındaki tüm parasıyla yardım malzemeleri alarak depremzedelere göndermek istediğini söyledi.

Lapseki Belediyesi olarak başlatılan “Elazığ ve Malatya için yardım kampanyasını öğrenen 7. sınıf  öğrencisi Ahmet Samet Sarı, kumbarasında biriktirdiği tüm harçlığı ile Belediye Yardım çadırına geldi. Görevlilerinin kendisine kışlık kıyafet, battaniye, katalitik soba, ısınma gereçleri ve kuru gıda yardımı yapabileceğini söylemesi üzerine kumbarasındaki tüm harçlığıyla aldığı malzemelerle standa geri döndü. Yardım kampanyasına en anlamlı desteklerden birisinide 7. sınıf  öğrencisi Ahmet Samet Sarı yapmış oldu.Belediye Personeli, duyarlı davranışından dolayı Ahmet Samet'e teşekkür etti.

Durumu öğrenen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Plevne Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’yı, annesi Altun Sarı, babası Metin Sarı, Öğretmeni Erdinç Özdinç ile birlikte makamında kabul eden Başkan Yılmaz, yapılan destekten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Küçük kardeşimizin yaptığı bu destek kendisinin küçük,yüreğinin ne denli büyük olduğunun göstergesidir. Böyle düşünen öğrencilerimizin olması bizleri çok mutlu ediyor. Ahmet’in gurur veren hareketinden dolayı ve anlamlı davranışı için tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.