Merkez, bele ve köylerin toplam 46 muhtarın kayıtlı olduğu Lapseki muhtarlar derneği genel kuruluna kurucu üye ve daimi üye belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe başkanı Namık Ergin, il genel meclis üyesi Hasan Engin de katıldı. Genel kurul sonrasında kısa bir konuşma yapan Muhtar derneği başkanı Mehti Arıcı, “Göreve geleli 9 ay kadar oldu bir çok iş yaptık birlik beraberlik içerisinde bu yaptığımız işleri hep birlikte beraber yaptık bir çok işi sizin desteğimizle yaptım sizlere çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Kurucu üye belediye başkanı Eyüp Yılmaz, ”Bu birlik netliğinizden dolayı hepinizi kutluyorum ben içinizden biriyim bende geçtiğimiz dönemlere köyümden muhtar seçilerek muhtarlık yaptım ve o dönemde derneğimizi kurduk çok şükür bu günlere geldik. İlçemizin evladı AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sayesinde ilçe, belde ve köylerimize çok işler yaptık ondan Allah razı olsun rabbim başımızdan eksik etmesin siz muhtar arkadaşlarımıza selamını getirdim sizlere selam söyle genel kurul hayırlı olsun dileklerini sundu” şeklinde konuştu.   

Muhtarlar derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu Başkan Mehti Arıcı,Sadık Özdem,Ramazan ÖDwmir, Şerif Fidan ve Sami Kutucu.
Denetim Kurulu Mehmet Keskin, Erdoğan Kılıçarslan, Ahmet Dalaklı.