Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Çanakkale ve Edremit Körfezi çevresinde perşembe ve cuma günleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün konu hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen  alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile yağışlı ve serin havanın  07.10.2020 Çarşamba gecesi geç saatlerden itibaren bölgemizin kuzeybatı kesimlerinde
(Çanakkale  İli  ve  Edremit  Körfezi  çevreleri)  etkisinin  görülmeye  başlanacağı  ve  08.10.2020  Perşembe günü bölgemizin tamamını etkisi altına alacağı tahmin edilmektedir.

Sağanak  ve  gök  gürültülü  sağanak  şeklinde  görülecek  yağışların  bölgemizin  kuzey  kesimlerinde (Çanakkale ve Balıkesir il geneli ile İzmir'in kuzey ve Manisa'nın kuzey ve  kuzeydoğu ilçeleri çevreleri) 
yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışlı sistemle birlikte bölgemizdeki  sıcaklıkların 7 ila 10 derece düşerek Perşembe günü mevsim normalleri civarında, Cuma günü ise yer yer mevsim normallerinin 1 ila 3 derece  altında  seyredeceği  tahmin  edilmektedir.  Rüzgarın;  Perşembe  günü  bölgemizde  yağışla  birlikte güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklenmektedir.
Yağışlı  sistemin  09.10.2020  Cuma  günü  ilk  saatlerde  bölgemizin  iç  kesimlerinde  (Manisa, Balıkesir ve Aydın’ın doğu kesimleri)  yer yer sağanak yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. 

Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri  kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su  baskını,  yıldırım,  dolu  yağışı,  yağış  anında  kuvvetli  rüzgar  vb.  muhtemel  olumsuzluklara  ilişkin 
Meteoroloji  Genel  Müdürlüğü  ve  Meteoroloji  2.  Bölge  Müdürlüğü’müz  tarafından  yapılacak  uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."


Kaynak: Haber Merkezi