Lapseki'de uzun yıldır arıcılıkla uğraşan 83 yaşındaki Hüseyin Kurt, yılda yaklaşık 2 ton bal elde ediyor.

Balcılık benim bana mesleğim diyen Hüseyin Kurt,  yaptığı açıklamada, 45 yılı aşkın bir süredir arıcılıkla uğraştığını belirterek, sofrasından balı eksik etmedim sağlığımı bal yemeğe borçluyum 83 yaşındayım hala çalışıyorum, diyor.

Bir çok bal çeşidi var. Baş çeşitleri Kara kovan balı, polen, propolis,bahar balı, kestane balı, çam balı. Pirem balı, arı sütü. Kısacası bal şifa dolu.
83 yaşındaki Hüseyin Kurt  "Sabah, öğle, akşam bal yemeden, yemekten kalmam" diyen Kurt, eskiden kendisini yorgun ve halsiz hissettiğini, şimdi ise çok dinç olduğunu bildirdi. Kurt, şöyle konuştu: Balı sofranızdan hiçbir zaman eksik etmeyin yaz kış fark etmez, diyen Kurt "Babamın birkaç kovanı vardı. Emekli olduktan sonra ben de babamdan esinlenerek 45 yıl önce arıcılıkla ilgilenmeye başladım. Şimdi arıcılık benim kazanç kapım oldu. Yılda ortalama 1.5, 2 ton bal elde ediyorum. Ürünümü, Lapseki ve Çanakkale de kurulan halk pazarlarında satıyorum. Çok çeşitte bal türleri var. Bahar balı, Kestane balı, Çam balı, Kara kovan, Petek bal, Polen, Arı sütü, Propolis Herkese bal yemelerini tavsiye ediyorum." Dedi.
 
Ercan Özçetin