Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, geçtiğimiz 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde 41 proje ile seçmen karşısına çıkmıştı. CHP Lapseki Belediye Meclis üyesi Bilgin Lapseki için yapılanları değerlendirerek ‘’Seçim vaadi 41 projeye ne oldu?’’  diye sordu.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde 41 proje ile seçmen karşısına çıkmıştı.  Seçim öncesinde Tarihi Çınaraltı Meydanında vatandaşlara hitap eden Başkan Yılmaz, slayt gösterimi eşliğinde hedeflenen yatırımları tek tek anlatmıştı. 41 proje içerisinde Aqua park, halk plajları, mesire alanları, Lampsakostan-Lapseki’ye sahil kordon düzenlemesi, yat limanı-balıkçı barınağı, tarihe saygı müzesi gibi birçok proje yer aldı.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilkleri gerçekleştirmek istediğine vurgu yaparak, projeler içerisinde Acil Hayat Butonu çalışmasını da paylaşmıştı. Büyük merak uyandıran ve ilgi toplayan proje ile belirlenen vatandaşların evlerine buton yerleştirileceğini ve acil bir durum olduğunda bu butona basıldığı anda belediye binasının acil yardım zili çalacağını ve ekiplerin belirlenen adrese en kısa sürede ulaşıp vatandaşların yardımına koşacağını paylaşmıştı.

Yılmaz, seçim öncesi en önemli projesinin ise Doğalgaz projesi olduğunu belirtmiş, 10 Bin nüfusluk bir ilçeye doğal gaz getirdiklerinin altını çizerek, ‘’Hangisine isterseniz bakın. Türkiye’de 10 bin nüfuslu bir ilçeye doğrudan getirilen bir doğal gaz yatırımı yok. Devlet buraya 50 milyon liralık yatırım yaptı" diye konuşmuştu.

GÜVEN TAZELEMİŞTİ
İlk olarak 2014 yılında göreve gelen ve 31 Mart Yerel seçiminde yüzde %55,85 ile yeniden başkan seçilen Yılmaz, güven tazeleyerek görevine devam etti.
Lapseki’de altyapıdan üstyapıya pek çok sorun olduğunu belirten CHP Lapseki Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, seçim vaadi olan 41 projenin gerçekleşmediğini söyleyerek, ‘’ Sayın başkana soruyorum seçim vaadi 41 projeye ne oldu? Gerçekleşmesini bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağız ’’ dedi.

PROJELER UNUTULDU MU?
Lapseki Belediyesi internet sitesinde toplam 18 proje yer alıyor. Bu projelerden ise 13’ü tamamlanmış olarak görünüyor. Bilgin, söz konusu 41 projenin belediye internet sitesinde yer almadığını belirtti. Bilgin daha önce meclise verdiği bir önergenin de unutulduğunu paylaşmıştı.  Vatandaşlarında projelerin akıbetini merak ettiğini paylaşan Bilgin, Başkan Yılmaz’a tekrar sordu. Sorunun ardından projeler de unutuldu mu sorusu akıllara geldi.

Tuğba Kulasoy