Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ve “Lapseki Geleceğine Koşuyor” başlığı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı sunulan projenin kabul edilmesiyle birlikte proje kapsamında yapılan sondaj çalışmasında mutlu sona gelindi.

Tarihi kaplıca alanını, İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel meclis üyeleri Halil Özer, Hasan Engin, Köy muhtarı Hüseyin Öğe ve özel idare müdür vekili Aydın Şafak Kılıçaslan ile birlikte gezdiler.

Yıllardır hep merak konusu olan Kocabaşlar ılıcasında sondaj çalışmalarından sonra su testi sonuçları sona erdi. Saniyede  4.7 LT ve 45 derece sıcak su bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti il genel Meclis üyesi Halil Özer “Lapseki tarih, doğa, Deniz ve köprüsünden sonra termal suyu ile de konuşulacak. Çanakkale merkeze en yakın termal suyunun ilçemizde bulunması, ilçemize ayrı bir cazibe merkezi haline getirecek” dedi.

 İl genel Meclis üyesi Hasan Engin ise “Termal turizmi ilçemize hayırlı olsun, vatandaşlarımız termal kaplıca için başka bölgelere gitmesine gerek kalmadan hem sağlık hem de doğa için ilçemize kalacaklarını söyledi. Kısa zamanda guzel bir tesis için çalışmalara başlamayacağız dedi. Emeği geçen valilerimize, kaymakamlarımıza AK Parti Grup Başkan vekilimiz Bülent Turan’a Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na belediye başkanımız Eyüp Yılmaz’ a teşekkür Ediyoruz”dedi.
 
Ercan Özçetin