1961 yılında basın çalışanlarının haklarını güvence altına alan Basın Kanunu'nun yürürlüğe girme tarihi olan 10 Ocak, gün her yıl Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı nezdinde tüm basın emekçilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladılar.

Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, her yıl  "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Bu yıl pandemi dolayısı ile etkinliklerin olmadığı günde sadece ziyaretler gerçekleştirildi. Bu kapsamda CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Merkez İlçe Yönetim Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Ziyarette Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı ile bir araya gelen Metin Ümit Ural “Basın bizim için çok önemli bir değer.  Gazeteler ilk çıktığında ben Yenice’de ilkokul okuyordum.  Ondan sonra ortaokul üniversite ve iş hayatım derken hep şunu gördüm.  Aslında basının özgür ve tarafsız olması lazım.  Basının tamamen doğru haber yapması lazım.  Basının hiçbir zaman kamçılayan değil, toparlayan olması lazım.  En önce ise doğru bilgi vermesi lazım. Bu konuda basın mensuplarına büyük görevler düşüyor” dedi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı “Her zaman basının özgür ve tarafsız olmasını savunuyoruz. Basın Mensubu haklarının gündeme geldiği ve hatırlandığı 10 ocak inşallah buna vesile olur” dedi. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Merkez İlçe Başkanlığı heyeti karşılıklı gündem değerlendirmesinin ardından ziyaret son buldu.

Haber Merkezi


Kaynak: Haber Merkezi