Lapseki ilçesine bağlı Kocabaşlar köyünde yer alan kaplıcanın tesisleşme projesinde sona yaklaşıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Belediyesinin katkılarıyla kaplıcanın gün yüzüne çıkarılması projesinde, kaplıca ana binası, bungalov evler, havuzlar, piknik alanı ve otopark yapılması planlanıyor. Projede, dört mevsim sürdürülebilir turizm faaliyetleri hedefleniyor. 600 metre derinlikte bulunan 45 derecelik suyla oluşturulacak termal kaplıca, yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.
 
İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya; Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Engin, Halil Özer ve Jeotermal Turizmi alanında hizmet veren sektör temsilcileri ile birlikte İlçemiz Kocabaşlar köyü proje alanında incelemelerde bulundu.

"Lapseki Geleceğine Koşuyor" projesi ile İlçemizin tanıtımına ve bölgenin turizm faaliyetlerine destek sağlayacak yatırımlar yerinde değerlendirildi. Yakın zamanda yapımına başlanacak olan proje, doğal güzelliklerle dolu Lapseki’nin  sosyal ve kültürel yönden gelişimine ivme kazandıracak olup; yeni istihdam alanlarına olanak sunarak ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.
 
Ercan Özçetin