CHP Lapseki Gençlik Kolları, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere ‘1 Mont 1 Bot’ adlı yardım kampanyası başlatmıştı. 30 çocuğun yüzünü güldüren kampanyaya gösterilen yoğun ilgi aslında bir acı gerçeği de ortaya koydu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki Gençlik Kolları, anlamlı bir projeye imza attı. ‘1 Mont 1 Bot’ adı altında başlatılan kampanya ile ihtiyaç sahibi 14 yaş altı çocukların mont ve bota kavuşması hedeflendi. Gençlik Kollarının başlattığı projeyle kısa sürede bağışlar toplandı. Bu soğuk havalarda ‘’1 Mont 1 Bot’’ kampanyasıyla 30 çocuğun güzü güldü.
Öte yandan kampanya acı bir gerçeği de ortaya koydu. Lâpseki’de ihtiyaç sahibi çok fazla çocuk olduğunu kaydeden CHP Lapseki Gençlik Kolları Başkanı Hakan Avcı,  ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki ilçe Gençlik kolları olarak başlattığımız "1 Mont 1 Bot"  kampanyası "maalesef" büyük ilgi gördü! Maalesef diyoruz çünkü demek ki insanlar ayakkabı ve mont gibi zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor’’ dedi.

‘’ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’
Ekonomik yetersizliğin boyutunun üst düzeye geldiğini belirten Avcı, kampanyanın devam edeceğini söyleyerek  ‘’Herkes bilir ki insanlar başka ihtiyaçlardan kısarak da olsa çocuklarının ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamaya çalışır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle çocuklarına ayakkabı ya da mont alamayacak durumda olan ailelerin sayısı hızla çoğalmaktadır. Keşke herkes en azından zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilse ve bizler de bu tür kampanyaları yapmak zorunda kalmasak. Bu zorlu günlerde imkanlar ölçüsünde en azında çocuklarımıza destek olmak amacıyla başlatılan bu kampanya ile 30 çocuğumuza 1 bot ve 1 Mont alarak birinci kampanya sürecini tamamladık. İleriki tarihlerde ikinci bir kampanya süreci başlatarak çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Tuğba Kulasoy