İl Genel Meclisi Şubat ayı Birleşimi 1. Oturumu gerçekleştirildi. Mecliste Suluca Köyündeki günübirlik tesis alanı hakkında komisyon kararı verilirken gündem dışı olarak GESTAŞ’ın zammı da tartışılan konulardan oldu.

İl Genel Meclisi Şubat ayı Toplantısı İl Özel İdaresi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Mecliste gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri arasında,  meclisin 5. gündem maddesi olan Lâpseki ilçesinin Suluca Köyü’ndeki konut alanı ve günübirlik tesis alanı imar planı onay talebinin İmar ve bayındırlık komisyonuna havale edilmesi Görüşüldü. Meclisin oyuna sunulan gündem maddesi oylandı. Meclis üyelerinin oy çokluğu ile Suluca Köyü’ndeki konut alanı ve günübirlik tesis alanı imar planı onay talebi  İmar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

GESTAŞ ZAMMI TARTIŞILDI
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı konuşan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Ar, GESTAŞ’ın aldığı zam kararını meclise taşıdı. Ar, konuşmasında  ‘’Yazılı ve görsel basında GESTAŞ AŞ kendi yönetim anlayışlarıyla bir ücret zamlanması yaptıkları söz konusu. Birçok vatandaştan bu konu ile kamuoyunda şunu paylaşmak isterim; biz CHP meclis grubu olarak GESTAŞ’ta temsil edilmiyoruz dolaysısıyla şirketin aldığı kararlarda söz sahibi olmamız herhangi bir yaptırımda bulunmamamız söz konusu değildir. Şirketin çalışma şekli kendi yönetmeliğinde ve tüzüğünde bellidir. Bunu CHP meclisine veya diğer meclis üyesi arkadaşlarıma önce yönetim kuruluna sorulması ondan sonra meclisin karşı karşıya olmasının doğru olacağı düşüncesindeyim. Yani bu zammın uygulanmasında bizlerin bir yatırımı söz konusu değildir’’ dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Ar’ın ardından söz alan CHP Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, ‘’10 Şubat 2021 tarihinde Halil Ağa Bakır Maden Projesinin inceleme değerlendirme komisyon toplantısının yapılması söz konusu.  Malum pandemi tedbirlerinin devam ettiği bu dönemde hiçbir ivediliği olmayan bu gibi toplantıların yapılmasını risk olarak görüyoruz.  Ve aynı zamanda bu inceleme değerlendirme komisyon toplantıları mahallinde yapılmaz. Bu tür inceleme toplantılarına STK’ların katılması malumdur ki mümkün değil. Esnafın iş yerlerinden uzak kaldığı bu dönemde bu projelerin bu maden şirketlerinin de bizim ki kadar değilse de fedakârlıkta bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu toplantının ileri bir tarihe ertelenmesini istiyoruz ‘’ diye konuştu.

YAKLAŞIK 21 AYDIR ZAM YAPMIYORDU
Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, ‘’Ömer Abimiz GESTAŞ’ın yapmış olduğu zam ile alakalı bir açıklamada bulundu.  GESTAŞ yönetim kurucu üyelerinin arasında Merkez İlçe Belediye Başkanımız da mevcut. Yaklaşık biz 2019 yılının Mayıs ayından bu yana GESTAŞ  geçiş ücretlerine zam  yapmıyordu. Yaklaşık 21 aydır zam yapmıyordu. Belirlenen akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ,çeşitli maliyetlerdeki artışlar nedeniyle yönetim kurulu oy birliğiyle biz bu kararı aldık’’ diye konuştu.
 
Tuğba Kulasoy