Pandemi dolayısıyla iş yapamayan esnaf bir süredir kira ödemekte zorluk çekiyor. İyi partililerin önergesi ile kira alınmaması Şubat ayı belediye meclisinin gündeme alınarak esnaftan 5 ay kira alınmaması kararı verildi.
Mart ayından beri ülkemizde görülen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Pandemi dolayısıyla ülke genelinde pek çok kısıtlama getirildi. Kısıtlamalar nedeniyle bazı esnaflar iş yapamazken kimisi ise dükkanlarının kepenklerini indirdi.
Belediye meclisi Şubat ayı meclis toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri Ceyhun Sefa İnan, Seval Akça, İsmail Sınmaz imzalarıyla pandemiden dolayı iş yapamayan esnafın bir nebze olsun yükünü azaltmak için belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmaması talebiyle bir önerge sundu. Önergede, ‘’Halen ülkemizin Covid-19 ile mücadele durumunda olduğu bu günlerde ekonomik sıkıntıda olan esnaflarımızın biraz rahatlamasını sağlamak amacıyla kiracınız olan esnafımızdan Şubat- Mart- Nisan- Mayıs- Haziran 2021 dönemlerinde kira alınmaması konusunda görüş ve talebimizi bildirir bu konu hakkındaki soru önergemizin kanul edilip, görüşülmesini talep ederiz’’ ifadeleri yer aldı. Oy birliği ile meclis gündemine alınan önerge, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
İYİ Parti İlçe teşkilatından yapılan açıklamada, ‘’Her daim esnafımızın ve halkımızın yanındayız’’ ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE MECLİSİNE CANLI YAYIN TALEBİ
Öte yandan Lapseki İyi Parti İlçe Yönetimi, Belediye Meclis toplantılarının canlı yayınlanmamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Daha önce CHP Belediye Meclis üyesi Mehmet Bilgin tarafından da önerge olarak sunulan canlı yayın talebini bu kez de İYİ Partililer dile getirdi.
İYİ Parti İlçe Teşkilatı canlı yayın talebiyle ilgili şu ifadelere yer verdi; "Sn.Belediye Başkanın konuk olduğu 2 saat süren bir programı, canlı yayınlayan Belediye facebook sayfası yarım saatlik Meclis toplantılarını da pekala canlı yayınlayabilir. Konu, halkımıza karşı şeffaflık olunca nedense bahanelerde çoğalıyor’’.
 
Tuğba Kulasoy