Pandemi nedeniyle uzun süredir mesleğini icra edemeyen ve müzik dışında maddi geliri olmayan müzisyenler zor günlerden geçiyor.  CHP Lapseki İlçe Örgütü kadın örgütlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Birgül Coşgun ‘’Yetkililerden yardım değil kalıcı çözüm istiyorlar’’ dedi.

Müzisyenlerin yaşadığı, bir zamanlar sazların coştuğu, yüzlerin güldüğü, her günün bayram havasında geçtiği Şen Mahalle’de müzisyenlik ile geçimini sağlayanlar ekonomik sıkıntılar çekiyor.  CHP Lapseki ilçe örgütünün düzenli olarak gerçekleştirdiği mahalle çalışmaları kapsamında ilçe örgütü Şen Mahalleyi ziyaret etti. CHP İlçe örgütü üyeleri müzisyenlerin çektiği sıkıntıları dinlediler.

Ziyaretlerden sonra müzisyenlerin sorunlarını dinleyerek açıklama yapan kadın örgütlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Birgül Coşgun, "Pandemiden en çok etkilenen müzisyenler hiçe sayıldı. Tüm eğlence yerlerinin faaliyetlerinin durdurulmasıyla bir yıldır evlerine ekmek götüremeyen müzisyenler, başka meslekleri olmadığı için çaresizler. Sitemlerini dile getirirken siyasilerin her türlü toplantılarında istenilen kalabalığın oluştuğunu, mitinglerde, cenaze törenlerinde mesafelerin hiçe sayıldığını televizyonlarda izliyoruz. Bu durum normal karşılanırken eğlence mekanlarında mı yayılıyor bu virüs? Tükeniyoruz dediler. Şen mahalle esnafları da müzisyenler kadar çaresizler. Çoğu kepenk kapatmış, ayakta kalmaya çalışanlar da bu durumdan hiç memnun değiller. İnsanların alım gücü olmadığından bir kaşık salçayı bir liraya günlük kullanım için alıyorlar. Buna şahit olmak da içimizi acıttı. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Şen mahallede de dertler sınırsız. Bu durumda bütün yük kadınların omuzlarında. Mutfakta tencereler kaynamıyor. Çünkü onlar da pandemiden dolayı önceden gittikleri günlük işlere çağırılmıyorlar. Yetkililerden yardım değil kalıcı çözüm istiyorlar. Bizler, CHP Lapseki İlçe Örgütü olarak aylar önce başlattığımız Şen mahallemize ziyaretlerimizi sürdürecek, roman vatandaşlarımızla iyiden güzelden yana olan her şeyde el ele gönül gönüle olacağız’’ dedi.

Tuğba Kulasoy