Lapseki’de 10 dakikada toprak analizi yapılıyor. Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, önemli açıklamalarda bulundu.
Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, ”Her sektörde olduğu gibi tarımda vizyonu açısından değişimler geçirmekte bizde bu değişimlere ayak uydurmak adına bizde ‘ dijital torak analiz cihazı’
almak istedik ,TRemlax Özgün Gayrimenkul sahipleri Mehmet Özgül ve Erdem Candaroğlu, sponsor olarak ilçe tarım müdürlüğüne bu cihazı kazandırdılar kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu‘ dijital torak analiz cihazı’ il geneli hatta Marmara bölgesinde olmayan bir cihaz sadece ilçemizde var şu an sadece Tekirdağ da var diye biliyorum. Kirazla başlayan şeftali ile devam eden bir üretime sahip ilçemiz. Bu da Türkiye geneline baktığımız  zaman şeftali ve nektarinde  ilçemiz üretimde birinci. Yıllık şeftali ve nektar inde 110 bin ton üretim var.  Bu  cihaz bizim için çok önemli. Şöyle ki, geçmişte  üreticimiz tarlasından belli aralıklar ve derinlikteki toprağı alıyor poşetliyor dışarıya laboratuvara götürüyor ve sonucu laması 30 günü geçiyordu. B u aldığımız cihaz ile bu süre artık sadece  10 dakika üreticimiz arazisinden toprağı alacak ıslak ve ya kuru fark etmez bize getirecek sonucu 10 dakikada kendine veriyoruz.
 
İlçemiz için çok önemli bir cihaz çünkü bizim ilçemizde üretilen ürünler dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor bundan sonra üreticilerimiz  daha kaliteli ve bilinçli ürün yetiştirecek”dedi.
Üretimin ve Üreticin  her zaman yanındayız , TRemlax Özgün Gayrimenkul  sahipleri Mehmet Özgün ve Erdem Candaroğlu, ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında “Üretimin ve Üreticin  her zaman yanındayız .Köyümüzde ve ilçemizde yanlış ve fazla gübre kullanımına bağlı olarak çiftçilerin ekonomik kayba uğradığını görmekteyiz. Tarım İlçe Müdürümüz Ali KAÇAN’ın öncülüğünde, tarımda önemli bir teknoloji olan dijital toprak analiz cihazının ilçemize kazandırıldığı için mutluyum. Böylelikle çiftçilerimiz laboratuvara numune götürmeden, arazisinde toprak analizini yapabilecek ve anında gübreleme tavsiyesi alabilecektir. Sonuç olarak çiftçimiz doğru gübreyi, doğru miktarda uygulayarak, daha az gübre maliyeti ile daha çok verim elde edecektir. Çevreci ve sürdürülebilir tarım teknolojilerinin ilçemizde daha da yaygınlaşması adına bu girişimin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Başta İlçe Müdürümüz Ali Kaçan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.
 
Ercan Özçetin