Kentin koronavirüs vakalarında Türkiye’de birinci sıraya yükselmesinin ardından CHP İlçe Başkanlığı ‘’Biz kendi önlemimizi kendimiz alıyoruz’’ diyerek bulaş riskini azaltmak amacıyla parti binasını 14 gün kapatma kararı aldı.

İl genelinde Şubat ayından beri vakalar yüzde 26 arttı. Artan vakalar sonunda alınan tedbirler salgının bulaş riskini azaltmadı. Her hafta artan vakalar sonunda Çanakkale, Türkiye’de nüfusuna göre en fazla vaka olan il oldu. Salgının tehlikesi artarken ilçemizde de vaka yoğunluğu oldukça yüksek. Alınan tedbirlerin yeterli olmadığını savunan CHP il yönetimi; İl, İlçe ve Belde örgütlerini 14 gün boyunca kapama kararı aldığını açıkladı.

CHP İl başkanı Metin Ümit Ural, alınan karar ile ilgili, ‘’Değerli Partililerimiz ve Çanakkale Kamuoyuna. Pandemi sürecinin Çanakkale İlimizde geldiği vahim durum nedeniyle İl Başkanlığı olarak İl, İlçe ve Belde örgütlerimizi 14 günlük kapatma kararı aldığımızı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım tüm siyasi partilerimize de örnek olur, hepimizin risklerini azaltır ve pandemi sürecine katkımız olur. Sağlık dolu günlerde görüşmek üzere. Birlikte başaracağız’’ ifadelerine yer verildi.
CHP il başkanı Ural’ın salgınla mücadele kapsamında kapanma kararını açıklamasının ardından CHP Lapseki ilçe binası da dün itibarıyla kapılarını kapattı.

’’BİZ KENDİ ÖNLEMİMİZİ KENDİMİZ ALIYORUZ’’
CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, İl, İlçe ve Belde örgütleri için 14 günlük kapatma kararı hakkında açıklama yaparak, ‘’Korona virüsün Çanakkale bölgesinde arttığı bu günlerde biz de CHP yönetimi olarak tam kapanma kararı aldık. İl başkanımızın da belirttiği gibi 14 gün boyunca ilçe binamızı kapatıyoruz. Biz kendi önlemimizi kendimiz alıyoruz’’ dedi.
 
Tuğba Kulasoy