AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çardak’ta ilk kazması vurulan doğal gaz çalışmalarını yerinde inceledi. Turan, daha sonra Çardak Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Metin Semerci ile bir araya geldi.
 
“Çanakkale’mizin her yerine doğal gazın gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyen Turan ziyarete ilişkin şunları söyledi: “Çardak bir belde olmanın ötesinde Çanakkale’mizin incisi olmaya aday bir merkezdir. Bölge, sadece 2500 yıllık mitolojik mirasıyla değil, bunun yanında kültürel, doğal ve turistik tüm çekicilikleriyle bugün kollarını açmış konumda. Güzel beldemiz Çardak, Türklerin Rumeli’ye geçtiği yer olarak tarihteki şanlı yerini aldı. Daha önce Lapseki’nin büyük gayretleri, Meclis kararı, teminat ödemesi gibi adımlar sonucunda doğal gaz getirebilmiştik. Lapseki’mizin beldesi Çardak’ımızın da bu hattan istifade edebilmesi en büyük amacımızdı. Çardak’a doğal gaz gelmesi hususunda Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla beraber, ilgili kurumlarla görüşerek destek verdik. Söz konusu hemşehrilerimize hizmetse siyasi parti ayrımı gözetmeden omuz vermeye gayret ediyoruz. Aynı duruşu CHP’li siyasetçilerden ve belediyelerden de bekliyoruz. Zaman zaman CHP’li belediyelerin işten çıkarmalarına ve belediyelerin hizmette ayrım yaptıklarına şahit oluyoruz. Bu doğru bir anlayış değil. Farklı görüşlere sahip olsak da, önceliğimiz insanımıza hizmet olmalı. Sayın Semerci’ye yapıcı yaklaşımından ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Ayrıca bugün 19 Mayıs’ta Çardak’ımıza Çardak Kapalı Spor Salonu ve Konferans Salonu yapılmasının da müjdesini vermek istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bu önemli tesis, 1600 m² kapalı alan ve 270 m² açık alan olmak üzere toplam 1870 m² kullanım alanına sahip olacak. İçinde 150 kişilik seyirci kapasiteli 730 m² kapalı spor salonu, kafeteryası, konferans salonu gibi bölümler yer alacak. Engelli dostu bir bina. Yapımına en kısa zamanda başlanması planlanıyor. Şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”
Salgın tedbirleri alınarak gerçekleşen programa İGM Başkanı Nejat Önder, İGM Üyeleri Hasan Engin ve Halil Özer, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, AK Parti Çardak Belde Başkanı Mücahit Şahin, CHP Çardak Belde Başkanı Zeki Öztürk, CHP Çardak Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.
 
Ercan Özçetin