Lapseki’nin CHP’li belediyeleri, Umurbey ve Çardak’ta  ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruldu.

Mobil Atık Getirme Merkezi; geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla Umurbey ve Çardak Beldelerinde yerini aldı.

Çardak Belediyesi tarafından, ‘’Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Mobil Atık Getirme Merkezleri, halkımızın kolayca ulaşabilmesi için Beldemiz Cumhuriyet Meydanına yerleştirildi. 6 bölmeli olan Mobil Atık Getirme Merkezlerine kağıt-karton, plastik, metal, pet, cam, elektronik atık ve atık piller atılabilecek. Uygulama ile atıklar, kaynağında ayrı toplanacak ve geri kazanımı sağlanacak. Atıklarının ekonomiye geri kazandıralım’’ denildi.

Umurbey Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, ‘’Mobil Atık Getirme Merkezi; geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla Beldemizdeki yerini aldı’’ ifadeleri yer aldı.
 
Tuğba Kulasoy