Umurbey Belediyesi sel felaketinin vurduğu Batı Karadeniz’in yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattı. Yardım Malzemeleri 26 Ağustos Perşembe gününe kadar Zabıta Bürosuna teslim edilebilecek.
11 Ağustos'taki sel felaketinde Kastamonu'da 70, Sinop'ta 10, Bartın'da ise bir kişi yaşamını yitirdi. Son verilere göre Batı Karadeniz'de sel felaketi nedeniyle can kaybı 81’e çıktı.
Sel felaketinin büyük can ve mal kaybına yol açtığı Batı Karadeniz’deki yaraları sarmak için Türkiye’nin dört bir yanında yardım kampanyaları başlatıldı. Umurbey Belediyesi de Sel Afetinden etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Batı Karadeniz için el ele yardım kampanyasını başlattı.
Yardım kampanyasına ilişkin Umurbey Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘’Batı Karadeniz Sel Afetinden etkilenen yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yardım etmek isteyen vatandaşlarımız, Yardım Malzemelerini 26 Ağustos 2021 Perşembe saat: 17:00‘ a kadar Zabıta Bürosuna bırakabilirsiniz’’ ifadelerine yer verildi.
Yardım kampanyasına dahil edilemeyecek ürünler belirtildi. Bu kapsamda İkinci el ürünler kabul edilemiyor. Kolay bozulabilecek, soğuk zincir gerektiren ürünler nakliyede bozulma riskine karşı teslim alınamıyor. Ayrıca yardım için getirilen malzemeler paletli, streçli, tasnifli olarak gönderilmesi gerektiği ifade edilirken. Tek bir palette tek bir tür aynı yardım malzemesi olması gerektiği de belirtildi.

Tuğba Kulasoy