Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan memleketi Malatya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Doğan, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ı ziyaretinin ardından Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan memleketi Malatya’da temaslarda bulunmaya devam ediyor. İlk olarak Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile bir araya gelen Başkan Doğan ardından tarih, kültür ve medeniyet kenti Arapgir'de Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Daha sonra Belediye Başkanı Dr.Erdal Doğan İsmet İnönü'nün memleketi Malatya da bulunan anıtı ziyaret etti. Heykelin önünde fotoğraf çektiren Başkan Doğan, Belediye sayfasından, ‘’Belediye Başkanımız Dr.Erdal Doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizin kurulmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte en büyük rolü oynayan devlet büyüklerimizden, Atamızın yol arkadaşı Milli Şef İsmet İnönü'nün memleketi Malatya da bulunan anıtı ziyaret etti. Vilayet Konağı önündeki Anıtın dört cephesinde İstiklal Savaşı’na katılmış olan tam teçhizatlı Mehmetçik, elinde disk tutan genç bir sporcu, sol elinde kitabı, sağ elinde meşalesiyle bir öğrenci, buğday tarlası içerisinde kadın ve erkek çiftçi ve çekici ve örsüyle erkek figürleri bulunmaktadır’’ ifadeleriyle paylaştı.
Tuğba Kulasoy