Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve Dünyanın en eski birkaç partisinden biri olan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin 98’inci yılı törenle kutlandı. Törene Lapseki ilçe, Çardak ve Umurbey belde yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri, Çardak belediye başkanı Metin Semerci, Umurbey belediye başkanı Erdal Doğan ve partililer katıldı. Çelenklerin Atatürk büstüne konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
CHP İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarından aldığımız güç ve inançla, 98 yıl sonra da yolumuza devam ediyoruz ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz. İnanıyoruz ki ilk seçimlerde iktidar olup, ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağız ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandıracağız’’ denildi.
 
Tuğba Kulasoy