CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, sosyal medya hesabından 3 ayrı paylaşım yaparak, Lapseki ilçesinde yaşanan sorun ve eksikliklere değindi, ilçe halkının çözüm beklediğini dile getirdi.
 
CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir Yeniceköy'deki velilerin öğrenci taşıma sorununa değindikten sonra, kanalizasyona bağlanmayan foseptik borularından akan pisliğin köy içindeki dereye verildiğini aktardı.
 
Öte yandan, ilçe genelinde imam sıkıntısı çektiklerini de dile getiren Aldemir, "Ne kadar zaman daha kasetten sela dinleyeceğiz ilçemizi tercih eden imam bulamıyor muyuz bunu takip edecek ilgili makam ne yapıyor? Güzel günler ne zaman göreceğiz ?" diye sordu.
 
İşte Aldemir’in sosyal medya paylaşımları…
 
“TARIM AMBARINDA İNSANLAR ÖĞRENCİ Mİ TAŞIYACAK, ÜRETİM Mİ YAPACAK?” 
“Lapseki İlçemizin en büyük köyü Yeniceköy ilköğretim okulu maalesef atıl vaziyete düşürüldü. Öğrenciler Lapseki’ye gitmek zorunda bırakıldı eyvallah! Veliler öğrencileri sabah öğlen kendi imkanları ile öğrencilerini taşımak zorunda, servis koymakta maalesef kimsenin umurunda değil. Tarım ambarımızda insanlar öğrenci taşımakla mı ilgilenecek üretime katkı sunmakla mı ilgilenecek? Karar kılınsa insanlar ona göre plan yapsa. Güzel günler yakında.”

“BUNU TEKİİP EDECEK İLGİLİ MAKAM  NE YAPIYOR?”
“Lâpseki İlçemizde ne kadar zaman büyük bir çoğunluktaki köy camilerinde imam olmayacak ve kasetten sela verilerek devam edileceğiz? İlçemizin en büyük  nüfusa sahip koy halkı ne kadar zaman kendi imkanları  ile namaz kılacak? Açılan bunca imam kadrosundan İlçemizi tercih eden imam bulamıyor muyuz,  bunu takip edecek ilgili makam ne yapıyor? Güzel günler ne zaman göreceğiz.”

“YENİCEKÖYLÜYÜ DÜŞÜNEN VAR MI?
“İhbarda bulunuyorum. Lâpseki ilçesinin en büyük köyünde ve pandemi döneminde foseptik boruları kanalizasyona bağlanmadığı için büyük bir sokağın foseptik pisliği köyün içinden akan dereye akıyor. Halk sağlığı Allaha emanet.   Yeniceköylüyü düşünen var mı?”
 
Tuğba Kulasoy