Çanakkale Merkez, Lapseki, Ayvacık ve Eceabat  muhtarları, Lapseki’de devam eden ve bitme aşamasına gelen 1915 Çanakkale köprü inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
AK Parti il Başkanı Naim Makas, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Lapseki AK Parti ilkçe başkanı Namık Ergin’in katıldığı köprü inşaatı ziyaretine Çanakkale Merkez, Lapseki, Ayvacık ve Eceabat  muhtarları katıldılar.
 
1915 Çanakkale köprü inşaatı üzerinde mühendisler tarafından bilgilendirilen muhatlar daha sonra ilçeden ayrıldılar.
Muhtarların köprü ziyaretinde ev sahipliği yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz”18 Mart 2017 de Sayın Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 1915 Çanakkale köprüsü artık sona gelmeye başladı. Tabyalarda son 16 tabya kaldı bunlarda birleştiğinde Avrupa’yla Asya yani Gelibolu ile Lapseki birleşmiş olacak. Köprü bölgenin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesiydi.Burada emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız  olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Bölgeyi çok rahatlayacak. Türkiye’nin mega projelerinden bir tanesi Lapseki’de olması bizleri çok mutlu ediyor çünkü vatandaşlarımız feribotlarla karşıya geçmek istediklerimde zaman zaman saatlerce bekledikleri oluyordu köprü bittiğinde ise sadece 5 dakikada karşıya geçebilecekler. Cumhur başkanımız tarafından 2022 18 Mart tarihinde 1915 Çanakkale köprüsü açılışı yapılacak ve bu günü heyecanla bekliyoruz” dedi.
Lapseki AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin” Bu gün muhtarlarımız ile beraber  1915 Çanakkale köprüsü inşaatını gezdik tarihi alana şahitlik etmiş olduk bir anlamda. Köprü inşaatında görevli mühendis arkadaşlar muhtarlarımıza köprünün yapımı hakkında bilgi verdiler. Gerçekten çok kıymetli ve anlamlı bir proje  o yüzden ben bu projenin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projenin yapılmasında, Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum hayırlı olsun üzerinden geçeceğimiz günü sabırsızlık ve heyecanla bekliyoruz” dedi.
 
Ercan Özçetin