Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak amacıyla inşa edilen millet bahçelerinin bir tanesi de Lapseki’ye yapılıyor. Lapseki’ye yapılacak Millet Bahçesinin ihalesi dün yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak amacıyla inşa edilen millet bahçelerinin 7 ilde daha yapımı için projeler Eylül’de ihaleye çıkıyor. Bu ay Ardahan, Yozgat Merkez, İstanbul Sancaktepe, Kırıkkale Keskin, Çanakkale Lapseki, Bartın Merkez ve Hatay İskenderun millet bahçelerinin ihalelerini tamamlanacak.
Bakanlık koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir millet bahçesinin TOKİ tarafından yapımı hedefiyle başlatılan proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.  Lapseki’de de bu ay millet bahçesi yapılması için ilk adım atılıyor. İhalesi 23 Eylül’de gerçekleşen Lapseki Millet Bahçesi’nde, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, tema bahçeleri, çiçekli bitkilerle daha çok yeşille buluşması hedefleniyor.

Lapseki İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi’’ adıyla ihale açılan ilanda projenin yapım süresi 300 gün olarak belirlendi.  Proje kapsamında 908,87 m² İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar ve 35.525,44 m² Alanda Millet Bahçesi yapılacak. Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek olan proje için çalışmalara ihalenin ardından kısa sürede başlanacak.

Tuğba Kulasoy