Tarım Bakanı, kırılan Rekoru, AK Parti Grup başkanvekili Turan ile birlikte verdi..
Bakan Pakdemirli, katıldığı Tarım fuarında açıkladı;
“Ülkemiz, Cumhuriyet Tarihinin, Tarımsal Hasılat Rekorunu Kırdı”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Biga’ da düzenlenen Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde konuştu. Tarımsal alanda yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, “Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle, 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir bölgede.”  diyerek, Türkiye’nin Dünya sıralamasındaki yerine de dikkat çekti.
“Türkiye, ekilen tarım alanı ve mera alanı dahil toplam tarım alanı bakımından dünyada 31’inci sırada” dedi.
------------------------------------------
ŞARTLAR ZOR, ÜRETİCİ PES ETMEDİ
ÜRETTİ, REKOR GETİRDİ…!
------------------------------------------
Türkiye kamuoyu, Tarımsal hasılatta kırılan rekoru, Biga’ da düzenlenen Tarım fuarında yapılan konuşmalardan öğrendi.
Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde dile gelen rakamlar, kırılan Rekorun detayları olarak Cumhuriyet tarihine geçti.
Tarımsal alanda yapılan çalışmaları, fuar acımışında yaptığı konuşmasında değerlendiren Bakan Pakdemirli; “Geçen yıl Tarımsal hasılamız 337 milyar liraya ulaşarak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.” dedi.
Biga’daki fuara, beraberinde yer alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile birlikte katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  tarımsal hasılatta kırılan rekoru Biga’dan ilan etti. .
Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde konuşan Bakan Pakdemirli; Tarımsal alanda yapılan çalışmaları uzun uzun değerlendirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle, 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir bölgede.” Şeklindeki ifadesi ile çarpıcı vurguda bulundu. Ardından da, Türkiye’nin Dünya sıralamasındaki yerine dikkat çekip, kırılan Rekorda payı olan üreticilere övgülyer yağdırdı.
Bakan Dr. Pakdemirli; “Türkiye, ekilen tarım alanı ve mera alanı dahil toplam tarım alanı bakımından dünyada 31’inci sırada” bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Sonrasında da; Tarımsal hasılat rekoru kırılan Türkiye’nin dünya liginde önemli bir ivme kazandığının altını çizdi.
KÜRESEL ISINMA, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE PANDEMİYE RAĞMEN..
Üreticinin zor koşullara karşın, üretimde tarih yazdığını belirten Bakan Pakdemirli; “Tabii bu rekordaki en büyük katkı; sizin emeğiniz alın terinizdir.” Diyerek çiftçileri kutladı.
İklim değişikliği, pandemi ve diğer birçok küresel soruna rağmen, bitkisel üretimdeki artışlar gibi, hayvancılıktaki gelişmelerin sevindirici boyutuna değinen Bakan Pakdemirli; bu yıl 130'a yakın firmanın katıldığı 1-3 Ekim tarihleri arasında 15'incisi düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışında çarpıcı ifadeler ile, Tarımdaki başarıdan söz etti.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Gurup başkanvekili Bülent Turan ile fuar açılışını yaptı..
Açılış töreninde ayrıcı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ da yer alan isimlerdendi.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş açılışın katılımcılarındandı.
TOBB Başkanı Vurguladı; Zenginleştirmenin Yolu,  Yerel Kalkınma 
Biga fuarında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da açılış konuşmacılarındandı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Güney Marmara’nın en büyük tanıtım etkinliği gerçekleştirildiğini dikkat çekti. Şunları söyledi;
“Fuarlar, üretimin, emeğin vitrinidir. Fuarlar sayesinde, üreticinin ve ürünün reklamını yapıyorsunuz.  Üreticiyi ve müşteriyi bir araya getiriyorsunuz. Hem malımızı hem de kültürümüzü tanıtıyorsunuz.
Milli değerlerimize sahip çıkıyorsunuz. 8 tescilli coğrafi işaretle de değerlerinize sahip çıkıyorsunuz. Türkiye’nin AB’de tescilli 7 coğrafi işaretinden biri olan Bayramiç Beyazı da yine bu toprakların bir ürünü. Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor.”
Gelişen bu teknolojiyi üretim ve ticaret süreçlerinde kullanmayı ihmal edilmemesi gerektiğini vurlayan TOBB Başkanı şöyle dedi;
“Yerel kalkınmanın, şehirlerimizi zenginleştirmenin yolu da budur. Önce tanıtım ve sonra markalaşma”
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Biga yarımadasında, ilçedeki üreticilerin modern tarımda yaptığı çalışmalar ile tarımın, ticaretin ve sanayii birlikte var ettiklerini söyledi.
İlçenin,  çok önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunun altını çizdi, Osmanlı Sancağı olarak, yüzyıllar boyunca Biga Yarımadası'nın en önemli ticaret merkezi olduğunun altını çizdi şöyle devam etti;
"20. yüzyılın başlarında ülkemizin ilk fuarlarından biri olarak Biga’da açılan bölgesel ve mahalli nitelikteki sergilerde, bölgede imal edilen tarım ve sanayi ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılmıştır.  Biga tarihinden aldığı bu tecrübe ve bilgi birikimini günümüze kadar taşımıştır. Bu yıl 15’incisi düzenlenen  Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, bu tecrübenin en somut örneği olarak tarım sektörüyle alakalı son gelişmeleri çiftçimizle, üreticimizle buluşturuyor.
Tarımın daha çok teknolojiyle buluşturulmasına vesile olacak böylesine önemli bir fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, fuarın sektörümüze büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”
Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin coğrafi konum açısından özellikle tarımsal alanda büyük bir potansiyele sahip olduğuna değindi. "Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle, 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir bölgede yer alıyor. Ülkemiz, ekilen tarım alanı ve mera alanı dahil toplam tarım alanı bakımından dünyada 31’inci sırada.” dedi.
TÜRKİYE, AVRUPA BİRİNCİSİ
Türkiye’ nintarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise ilk on içinde yer aldığını da vurgulayan Bakan Pakdemirli; “Tabii, ülkemizin bu ticari konumunu değerlendirmek ve tarımsal üretimini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bakanlık olarak verdiğimiz destekler ve yaptığımız altyapı yatırımları ile çiftçimizin her daim yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 2002 öncesi destek neredeyse yoktu ve birkaç müdahale alımı vardı.  2002 sonrası ise artan destekler ve sınırlı müdahale alımı vardı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında, hem destekleri hem de etkin müdahale alımlarını birlikte uygulamaya başladık. Son 3 yılda tarımsal destekleri yüzde 65 artışla 24 milyar liraya çıkardık.” İfadelerini kullandı.