Cumhuriyet Halk Partisi Lâpseki Kadın Kolları meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile Lâpseki pazarında kadınlara pembe kurdele taktı.
Meme kanseri dünyada ve ülkemizde, kadınlarda en sık rastlanılan kanser türleri arasında yer alıyor. Her 8 kadından biri hayatının bir döneminde bu hastalıkla karşı karşıya kalabiliyor. Bununla birlikte erken tanı ve doğru tedavi planlaması ile meme kanserinden tamamen kurtulmak mümkün olabiliyor. "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı"nda Cumhuriyet Halk Partisi Lâpseki Kadın Kolları da bir dizi etkinlik ile kadınlara ulaştı.
CHP’li kadınlar, Pazar yerinde çok sayıda kadın ile görüşerek meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile kadınlara pembe kurdele taktı.
Yönetimden gelen açıklamada; “ Meme kanseri kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türüdür. Bu nedenle, erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı ilan edilmiş. Biz de CHP Lâpseki Kadın Kolları olarak, konuya dikkat çekmek için de 26 Ekim'de meme kanserini temsil eden pembe kurdeleleri Lâpseki Pazarı’nda kadınlarımıza hediye ettik.  Böylece bir hatırlatma, bir uyarı yaparak farkındalık oluşturmak ve erkek tanının önemini bir kez daha vurgulamayı hedefledik” ifadelerine yer verildi.
Tuğba Kulasoy