Çanakkale'nin Biga ilçesinde, hayvanların süt ve et verimini artırmada önemli bir rol oynayan yüksek verimli bir yem bitkisi olan İtalyan Çimi tohumu, Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen projede 270 küçükbaş hayvan üreticisine ulaştırıldı.

Yüzde 50 devlet, yüzde 50 üretici katkısıyla finanse edilen projede, 77 köyden başvuru yapan 270 küçükbaş hayvan üreticisine 11 bin 375 kilogram İtalyan Çimi tohumu dağıtıldı. Bu çim türü, yüksek verim ve protein oranlarıyla öne çıkarak hayvanların süt ve et verimini olumlu yönde etkiliyor.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi'nin ortaklığında yürütülen projede, küçükbaş hayvancılık yapan üreticilere kışlık yem bitkileriyle tarım alanlarını değerlendirme ve kaliteli kaba yem üretme imkanı sunuluyor. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca'nın katılımıyla tohum dağıtımı yapılırken, köylerde sürdürülebilir tarımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün öncülüğündeki bu proje ile süt verimini artırma hedeflenirken, İtalyan Çimi tohumları sayesinde hayvanların otlama alanları genişletilerek hayvancılık faaliyetlerinin daha sürdürülebilir hale gelmesi amaçlanıyor.

Tuğba Kulasoy