Gider, toplantıda yaptığı konuşmada, kaybettikleri bir yeri tekrar almak üzere Çan’da bulunduklarını ifade etti.

Çan’da CHP’nin seçim kazanmadığını, AK Parti’nin kaybettiğini dile getiren Gider, “Kendi içimizde uğraşırken kaybettik. Çan bunu hak etmiyordu. Çan’a bir haksızlık yaptık, bugün bu haksızlığı telafi etme zamanı. Biz bunu çok çabuk aşabilecek bir ekibiz” dedi.

 

AK Parti’nin Çan’da 8 tane aday adayı çıkardığını hatırlatan Gider, “Hepsi ipi göğüslemeyi en az bir öteki kadar hak ediyordu. Ömer’den örnek veriyorum? İlçe başkanımızdı, en yakın adaydı. Bir başkası aday oldu diye küsmedi, darılmadı, gücenmedi. Sağlığı müsait olmasa bile bu coşkuyu paylaşmaya buraya geldi.” diye konuştu.

 

ÇAN’IN BUGÜNKÜ DURUMUNDAN MUTSUZUZ

 

Gider, Çan’da birlik ve beraberliğin, iradenin olduğunu dile getirerek, “Çünkü hepimiz Çan’ın bugünkü durumundan mutsuzuz. Şahsımız adına mutsuz değiliz, Çan adına mutsuzuz ve bunun vebali olduğunu biliyoruz. Çan’a hizmet edemememizin bir vebali var, dolayısıyla bu seçimi inşallah alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

AK Parti kurulduğundan beri Çan’da 10 ilçe başkanının görev yaptığına değinen Gider, sözlerine şöyle devam etti:

“İlhan Akkurt ile başladık, bugün Sadi başkan burada. Hepimiz birbirimizi görüyoruz, biliyoruz. Çan, AK Parti’te figürler yetiştirebilmiş bir ilçe. Bugün en uzun süre AK Parti Genel Sekreterliğini yapan Fatih Şahin, Çan’ın evladıdır. Ankara’da parti adına hangi önemli atraksiyon yapılmışsa Fatih Şahin ya birinci adamdır ya ikinci adamdır. Dolayısıyla görev adamları Çan’dan yetişir. Ben Ersin’in de İstanbul’da yaptığı görevlerden hep gurur duydum bir Çanlı olarak. Bugün onun Çan’a hizmet etme vakti. Artık İstanbul’da yaptıklarında kendini kanıtladı, bundan sonra da Çan’a hizmet etme vakti.”

 

ÇAN’IMIZIN HAK ETTİĞİ İNŞAAT İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ERSİN BAŞKANIN İMZASI OLACAK”

 

Belediyeciliğin hizmet ve gönül işi olduğunu ifade eden Gider, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhalefet partisinden belediye başkanı olduğunuz zaman çok uğraşırsanız çöpü zamanında toplarsınız, çok uğraşırsanız suları temiz ve vakitlice akıtırsınız. Ancak ilçenin gidişatına yön vermek istiyorsanız, sosyal yapısına müdahil olmak istiyorsanız, ekonomik potansiyelini geliştirmek istiyorsanız iktidar belediye başkanı olmak zorundasınız ve bu vizyona sahip olmak zorundasınız. Siz bugüne kadar herhangi bir icraatı olmadan, parti içi ayak oyunlarıyla kendi belediye başkanlarınızın yerine oturmak dışında hiç bir başarıya sahip değilseniz Çan’a katabileceğiniz hiç bir şey de yok demektir. O zaman ne yaparsınız? Yapamadığınız işleri neden yapamadığınızı anlatır durursunuz, bütün gün şikayet edersiniz. Oysa ciltler dolusu şikayet ‘yaptık’ kelimesi kadar kıymetli değildir. Biz Ersin başkandan şikayet değil, ‘yaptık’ duymak istiyoruz ve bunu duyacağımızdan da eminiz. Çünkü bugüne kadar yaptıklarını, bugüne kadar başardıklarını bundan sonrasında da başaracağını biliyorum. İnşallah 1 Nisan’dan sonra belediyecilik faaliyetleriyle ilgili bir şey tartışmayacağız, onlar rutinde gidecek. Ama ben biliyorum ki Ersin başkan, belediye başkanı olduktan sonra eski hastanenin yerine yeni bir gün hastanesi kazandıracak ve Çanımızın hak ettiği İnşaat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde de onun imzası olacak.”

 

Haber Merkezi