Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile 48. Turizm Haftası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Turizm Haftası, 20 Temmuz 1976’da yürürlüğe giren bir kararla kutlanmaya başlanmış, daha sonra Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak belirlenen tarih, olumsuz hava koşulları nedeniyle 15-22 Nisan tarihleri arasına alınmıştı. Turizm Haftası, turizmi geliştirme ve halkı bilinçlendirme amacı gütmektedir.

Turizm Haftası kapsamında Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Müdürlük tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez törende bir konuşma yaptı. Esirgemez, "İlimiz, coğrafi ve doğal güzellikleri ile bilinen bir şehrimiz. İlimizdeki turizm potansiyelini daha iyi değerlendirmek için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Törenin ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

Tuğba Kulasoy