Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir Yeniceköy’de imam kadrosunun uzun süredir boş olduğunu bir kez daha dile getirerek yetkilileri göreve davet etti. CHP’li Aldemir, birkaç ay önce de aynı konuya sosyal medya hesabı üzerinden tepki vermiş, “Lapseki İlçemizde ne kadar zaman büyük bir çoğunluktaki köy camilerinde imam olmayacak ve kasetten sela verilerek devam edileceğiz?” demişti.
Cemaatin kendi kendine namaz kıldığını, kasetten sela dinlediklerini ifade ederek, sadece nüfus bakımından en büyük köylerinden olan Yeniceköy’de değil birçok ilçede camilerde imam olmadığını söyledi.
“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
CHP’li Aldemir, açıklamasında “Yeniceköy lapseki ilçesinin nüfus bakımından en büyük köylerinden birisi olmasına rağmen köyümüze diyanet işleri tarafından çok uzun bir süredir imam kadrosu boş ve atama yapılmamaktadır. İlçemiz camilerinde imamsız bırakılan birçok camilerimizin sorunun bir an önce ortadan kaldırılması konusunda yetkili makamlar acilen önlem almaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Tuğba Kulasoy