İşletme hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Varank altın odasına geçerek altın kıvamını yüksek ısıya dayanıklı elbise ve eldivenleri takarak bizzat kendisi kontrol etti,  potayı devirerek altın ve gümüş madenini döküm kalıbına aktardı. Bakan Varank, TÜMAD Madencilik, dünya standartlarında üretim yapması; hem çevre ile ilgili aldığı tedbirler hem de üretim süreçlerindeki aldığı tedbirlerle dünyada örnek işletmelerden bir tanesi. TÜMAD Madenciliğe çok teşekkür ediyorum. Hem Çanakkale hem Balıkesir tesislerinde örnek bir iş çıkarıyorlar. Bu tesislerde kullanılan makinaların yerli üreticimiz tarafından üretilmiş olması da önemlidir. Arkadaşlarımıza böyle bir katma değer yarattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,  Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu TÜMAD Madencilik A.Ş.’ye ait Lâpseki Altın ve Gümüş İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
İşletme ziyaretinde Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çarmıklı ve TÜMAD Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yücel de hazır bulundu.
 
BAKAN ALTIN ODASINA GEÇTİ
 
İşletme hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Varank ve konuklar, daha sonra altın odasına geçti. Burada altın kıvamını yüksek ısıya dayanıklı elbise ve eldivenleri takarak bizzat kendisi kontrol eden Varank, daha sonra potayı devirerek altın ve gümüş madenini döküm kalıbına aktardı. Bakan Varank ve kendisine eşlik edenler daha sonra altın ve gümüş karışımından oluşan külçeler önünde poz verdi.
 
 
“MAKİNALARIN YERLİ ÜRETİCİMİZ TARAFINDAN ÜRETİLMİŞ OLMASI DA ÖNEMLİDİR”
 
TÜMAD’ın Türkiye’nin önemli altın ve gümüş üreticilerinden biri olduğunu bu nedenle Çanakkale gezisinde Lapseki İşletmesi’ni ziyaret etmek istediğini belirten Bakan Varank, “TÜMAD Madencilik, dünya standartlarında üretim yapması; hem çevre ile ilgili aldığı tedbirler hem de üretim süreçlerindeki aldığı tedbirlerle dünyada örnek işletmelerden bir tanesi. TÜMAD Madenciliğe çok teşekkür ediyorum. Hem Çanakkale hem Balıkesir tesislerinde örnek bir iş çıkarıyorlar. Bu tesislerde kullanılan makinaların yerli üreticimiz tarafından üretilmiş olması da önemlidir. Arkadaşlarımıza böyle bir katma değer yarattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ziyaretleri sebebiyle Konuklara teşekkür eden Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, Bakan Varank ve Konuklara günün anısına hediye takdim etti.
 
Tuğba Kulasoy