100. Altın madalyayı ülkeye kazandıran Feyzullah Aktürk, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek ,10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Sırbistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında yine Altın madalya sözü verdi.
Feyzullah Aktürk, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Feyzullah Aktürk, erkekler serbest stil 92 kiloda altın madalya kazandı. Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Feyzullah, finalde Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev ile karşılaştı.
İlk devreyi 2-0 önde kapatan Feyzullah, karşılaşmayı 6-1 kazarak altın madalya elde etti. 100. altın madalya Feyzullah'tan Feyzullah Aktürk ,100. altın madalyanın kendisine nasip olduğunu belirterek, "Gururluyum, Türkiye'nin Avrupa şampiyonlarındaki 100. şampiyonluğu bana nasip oldu." Demişti.
Kam çalışmalarının devam ettiğini dile getiren  Dünya şampiyonu Feyzullah Aktürk” Hazırlık kampı geçtiğimiz gün bitti şimdi Dünya şampiyonu kampına giriyoruz  ve kamp sonunda 10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Sırbistan'da yapılacak olan Dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz bu süreçte belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret dip hayırdualarını almaya geldim. İnşallah en iyi şekilde ülkemizi temsil edip bayrağımızı göndere çektirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Her zaman hedefim zirvede olmak ve altın madalya almak Sırbistan'da istiklal marşımızı okutmak istiyoruz”dedi.
Lapseki Belediye Başkanı EyüpYılmaz” Feyzullah Aktürk kardeşimiz bu gün bizleri ziyarete geldi. Çanakkale’nin başpehlivanı Lapseki belediyesinin güreşçisi Avrupa şampiyonu kardeşimiz inşallah10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Sırbistan'da yapılacak olan  dünya şampiyonasına katılacak bu defa 92 kiloda ülkemizi temsil edecek. Feyzullah kardeşimizden beklentimiz direk olarak altın kürsü bekliyoruz. Feyzullah, Sırbistan'da yapılacak olan  dünya şampiyonasına istiklal marşımızı söyletebilecek, Türk  bayrağımızı göndere çektirebilecek güce sahip ve o kapasitede bir güreşçimiz bu her zaman her yerde rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Feyzullah kardeşimize dua ediyoruz inşallah  10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Sırbistan'da yapılacak olan  dünya şampiyonasına kendisinden altın madalya bekliyoruz”dedi.   
 
Ercan Özçetin