Eylül ayının gelmesi ile birlikte   deniz sezonu sonuna gelindiği beklentisi oluştu. Fakat son günlerde havalar soğusa bile denize girenler azalmadı. Sıcaklıkların ise 30 dereceyi tekrar bulması ile sezon bitti denmesine rağmen tatiller bitmedi. Özellikle Lapseki’de Çardak Kum Adası, Dalyan Plajı olmak üzere misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 
 
Eylül ayına girilmesi ve ile hava sıcaklıkları son birkaç gündür düşmesi ile birlikte serinleyen hava kış erken gelecek mi sorusunu akıllara getirtti. Fakat havaların serinlemesine rağmen deniz sıcaklığında henüz düşüş tam anlamıyla başlamayınca, Çanakkale’de denize girenler devam ediyor. Lâpseki başta olmak üzere diğer ilçelerde Gelibolu, Ayvacık gibi tatil beldelerinde ise hala sezon devam ediyor. İstanbul'dan ve Edirne Bursa’dan farklı her ilçeye giden Lapseki’den geçtiği için Lâpseki çok sayıda denize giren günlük hatta saatlik turisti ağırlıyor.
 
Eylül Ayı ile Fiyatlar da Düştü
 
Eylülle birlikte tur fiyatlarında “mevsim sonu indirim kampanyaları” başladı.  Okulların açılması, salgında artış beklentisi ve ekonomik kırılmalar nedeniyle arz talep dengesinde değişim ile birlikte fiyatlar da bir miktar düşüş yaşandı. Özellikle komşu şehirlerden Balıkesir, Edirne Tekirdağ gibi kentlerden paket turlarla gelen yerli turist ve Bulgaristan'dan gelen yabancı turist kentin içindeki Lapseki ve Ayvacık'ta yer alan butik otelleri ve Gökçeada ve Bozcaada gibi turistik beldelerdeki gecelik ziyarete talebin oluşmasına neden oldu. 
 
 
Tuğba Kulasoy