Eylül ayında Balık sezonunun açılması ile birlikte balıkçılar denizden bereket ile döndüler. Türkiye’de Karadeniz başta olmak üzere Marmara, Ege denizlerinde de balık bolluğu bekleniyor. Denizlerde en çok da palamut bolluğu yaşanıyor. Bolluk balık tezgahlarına da yansıdı. Balık halinde 1 kilo civarında olan palamut’un tanesi 50 liradan satılırken, yaklaşık 1,5 kilo gelen 3 palamut ise 100 liradan satılıyor.
 
 Denizde bolluk hakkında değerlendirme yapan Balıkçılar, balık yemenin zamanı olduğunu vurguladılar. 
 
 
‘’Karadeniz’den gelen haberler balığın bol olduğuna yönelik’’
 
 Balıkçı Erdem Sarıtaş, “Bu sene palamuttan memnunuz, Karadeniz’de palamutun bol olması nedeniyle fiyatlarda uygun. Boyları da güzel. Kiloyu geçiyor balıklarımız. Vatandaşlar bu sene bol bol palamut yiyecek gibi gözüküyor. Bir palamut genelde 1 kilo geliyor. Karadeniz’den gelen haberler balığın bol olduğuna yönelik. Bol bol olacağını söylüyorlar” şeklinde konuştu.
 
 
‘’Şu anda yenilebilecek en lezzetli, en güzel şey balık’’
 
Palamutların bolluğundan bahseden balıkçı Yoldaş Kartal ise, “Palamut fiyatlarımız kiloluk olanların tanesi 50 lira, 500-600 gram gelenler 3 tanesi 100 lira, tanesi 35 lira. Bir boy daha küçükleri var onlarda 350-400 gram onlarında 2 tanesi 50 lira. Tezgahlar palamutla doldu. Şu anda yenilebilecek en lezzetli, en güzel şey balık. Herkese tavsiye ediyoruz. Şu anda tam zamanı” dedi.
 
Tuğba Kulasoy