Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın daha önce bağırsak gazı çıkarmanın sağlığa faydalı olduğunu söylemesinin ardından, kadınların çıkardığı gazın içeriği nedeniyle daha faydalı olduğu sözleri oldu. Bu açıklamalara karşı sitem eden İzmir Kâtip Çelebi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’ Ediğimiz gibi bu tip söylemlerin bilimsel yanı olmadığını emin olun onlarda biliyor; amaç sadece gündemde kalmak tıpkı aşılar için söyledikleri gibi, Korkarım bundan sonraki aşama aşı yan etkisinden korunmak için Ne günlere kaldık’’ dedi. 
 
Gündemde oldukça ilgi çekici bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, yeni açıklamasında, kadınların çıkardığı gazın içeriği nedeniyle daha faydalı olduğunu söyledi. "Toplum içinde gaz çıkarmak bütün kültürlerde ayıp sayılır. Oysa gaz çıkarmak tıpkı hapşırmak, hıçkırmak, geğirmek gibi fizyolojik ve kaçınılmaz bir olaydır ve ayıp olamaz. Mesele sesten ziyade koku ise yine de endişe duymamak gerekir, Çünkü bağırsak gazında bulunan Hidrojen Sülfit, hücrelerin mitokondri adı verilen enerji santrallerinin DNA'larının korunmasında son derece önemli bir etkiye sahiptir." Demesi gündem olmuştu.
 
 
 
 ‘'Ne günlere kaldık’’ diyerek Sosyal medyasında bu haberin fotoğrafı ile sitemli bir paylaşım yapan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’Her bilgi, bilimsel değildir’e en somut örnek, işin daha kötüsü biz bunlarla korona var, maske korur, aşı olunmalı tartışmalarını ciddi ciddi yaptık. Acı kısmı ise, ne yazık ki bazı vatandaşlarımız bunlara bakarak aşı olmadı. Özet çok önce dediğimiz gibi bu tip söylemlerin bilimsel yanı olmadığını emin olun onlarda biliyor; amaç sadece gündemde kalmak tıpkı aşılar için söyledikleri gibi, Korkarım bundan sonraki aşama aşı yan etkisinden korunmak için Ne günlere kaldık’’ dedi.
 
Tuğba Kulasoy