Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gelibolu ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Gelibolu Kaymakamlığını ziyaret etti. Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, ilçenin genel durumu ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı’ dan brifing aldı. Vali Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Gelibolu Adliyesine geçen Vali Aktaş, Gelibolu Cumhuriyet Savcısı Neslihan Yeter ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ardından Gelibolu Adliyesinin hizmet birimlerinde incelemelerde bulunan Vali Aktaş, adliye personeline çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.
Gelibolu ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali Aktaş, Gelibolu Okçuluk salonunu ziyaret etti. Gelibolu Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Emre Özdemir tarafından  Vali Aktaş'a Gelibolu Okçuluk salonunda yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verildi. Vali Aktaş, Gelibolu Okçuluk salonunda çalışma yapan sporcuları bir süre izleyip sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Vali Aktaş, Gelibolu İlçesinde yapımı devam eden spor salonu ve yüzme havuzu inşaatlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Spor salonu ve yüzme havuzu inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Aktaş, spor salonu ve yüzme havuzunun Gelibolu ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Gelibolu ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.
Gelibolu ziyareti kapsamında Gelibolu Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Gelibolu 26 Kasım İlkokulu, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve  Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Aktaş, ziyaret ve incelemeleri sırasında Gelibolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zübeyir Hacıosmanoğlu, Gelibolu 26 Kasım İlkokulu Müdürü Cahit Şahin, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Ali Demirbağve Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meltem Ergin ile bir süre görüşerek okullarda yapılan eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret edilen okulların dersliklerini de gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Aktaş, öğrencilere derslerine iyi çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerle de bir süre görüşen Vali Aktaş, öğretmenlere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Vali Aktaş, Gelibolu ilçesi ziyaretleri kapsamında Kıbrıs’ta şehit düşen Er Hasan Çelik’in ailesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Aktaş, Şehit Er Hasan Çelik'in eşi Münevver Çelik ile bir süre görüşüp şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, şehit ailesine minnet duygularını iletti.
Ardından Vali Aktaş, Kore Gazisi Hüseyin İnce’yi ziyaret etti. Kore Gazisi Hüseyin İnce’yi evinde ziyaret eden Vali Aktaş, Kore Gazisi Hüseyin İnce ile bir süre görüşerek sohbet etti. Kore Gazisi Hüseyin İnce ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali Aktaş, bu ülkenin gazi ve şehitlere minnettar olduğunu ifade etti. Kore Gazisi Hüseyin İnce, Vali Aktaş'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Ardından Vali Aktaş, 15 Temmuz Umut İlmi Araştırmalar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. 15 Temmuz Umut İlmi Araştırmalar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Sert ve üyeler tarafından karşılanan Vali Aktaş, derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, 15 Temmuz Umut İlmi Araştırmalar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Sert ve üyelere çalışmalarında başarılar diledi. Sonrasında Gelibolu Roman Derneğini ziyaret eden Vali Aktaş, Gelibolu Roman Derneği Başkanı Hakan Tosun ve üyelerle bir süre görüşerek sohbet etti. Derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında dernek Başkanı Hakan Tosun'dan bilgi alan Vali Aktaş, Gelibolu Roman Derneği Başkanı Hakan Tosun ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Gelibolu Roman Derneği ziyaretinin ardından Vali Aktaş, Yazıcızade Mehmet Efendi ve Şerbetçi Baba türbelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yazıcızade Mehmet Efendi ve Şerbetçi Baba türbeleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Aktaş, Yazıcızade Mehmet Efendi ve Şerbetçi Baba’nın kabri başında dua etti. Gelibolu ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali Aktaş, Gelibolu Belediyesini ziyaret etti. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali Aktaş, Gelibolu Belediyesi’nin yürüttüğü projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Gelibolu Belediyesi ziyaretinin ardından Vali Aktaş, Gelibolu çarşı esnaflarını ziyaret etti. Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu. Vali Aktaş, Gelibolu Feribot Terminalinin devam eden çalışmalarını yerinde inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, iki ayrı terminalden oluşacak Gelibolu Feribot Terminalinde devam eden çalışmalarla ilgili Vali Aktaş'a bilgi verdi. Feribot Terminali incelemesinin ardından Vali Aktaş, Sütlüce ve Bayırköy köyünü ziyaret etti. Sütlüce Köyü Muhtarı Recep Ber ve Bayırköy Köyü Muhtarı Cevdet Dagbaşı ile bir araya gelen Vali Aktaş, köylerde incelemelerde bulunarak köylerin genel durumları, sorunları ve ihtiyaçları hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Ayrıca köy sakinleri ile sohbet ederek istek ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Aktaş, sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaların yapılacağını ve köylere en iyi hizmetleri getirebilmek için çalıştıklarını belirtti. Ziyaret edilen köylerde ikamet eden vatandaşlarımız, köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Aktaş'a teşekkür ettiler. Ayrıca Bayırköy köyü ziyareti kapsamında Vali Aktaş, 1923 doğumlu vatandaşımız Seyibe Kabasakal’ı evinde ziyaret etti. Seyibe Kabasakal'ın ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Vali Aktaş, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi temennisinde bulundu. Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta olan 1923 doğumlu vatandaşımız Seyibe Kabasakal, Vali Aktaş'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Ardından Bayırköy Köyü Sağlık Evini ziyaret eden Vali Aktaş, Hemşire Fatma Eren’den sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, Hemşire Fatma Eren’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Vali İlhami Aktaş'ın Gelibolu ilçesi ziyaretine, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve ilçe müdürleri de eşlik etti.
 
Haber Merkezi