1973 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak, Batak Ovası'nda bulunan 14 köy takımının katılımıyla gerçekleştirilen Köyler Arası Dostluk Turnuvası başladı. 50 yıldır düzenlenen turnuva, bu yıl Kumkale Köyü Muhtarlığı ve Kumkale Spor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Erenköy,  Yeniköy, Akçapınar,  Akçeşme, Pınarbaşı,  Gökçalı, Gökçebayır,  Civler, Kumkale, Çıplak, Halileli,  Öbecik, Tevfikiye ve  Dümrek köyleri olmak üzere 14 takımın yer aldığı turnuva çekişmeli mücadelelere sahne oluyor. 
Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Kumkale Köy Muhtarı Fikret Kanlı,  “Köyler arası dostluk turnuvamız yıllardır düzenlemektedir.  Kumkale Muhtarlığı ve Kumkale Spor Kulübü olarak bütçemize bağlı olarak iki yılda ya da üç yılda bir gerçekleştiriyoruz.  Sahamız yıpranmıştı muhtarlık ve vatandaşlarımızın desteği ile sahamızı yeniledik ve bu  sen turnuvalarımızı düzenledik. 14 Takımın katıldığı turnuvamız çok güzel geçiyor” şeklinde konuştu.
 
 Geleneksel olarak Batak Ovasında bulunan köylerin yer aldığı atalarının, babalarının kendilerine bıraktığı turnuvanın başladığını ifade eden Kumkale Spor Kolübü Başkanı Erdal Erteli ise, " Vatandaşlarımızı bir araya getirdiğimiz, gençlerimizi sporla buluşturduğumuz güzel bir turnuva oluyor.  Her yıl sırası ile diğer köylerin de ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuva bu yıl Kumkale Köyü ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz" dedi.
 
Her hafta kıyasıya mücadelelerin yaşandığı karşılarmalara sahne olurken, bu hafta oynanan karşılaşmalarda Üvecik -Tevfikiye’yi 4-1, Gökçebayır-Akçeşme’yi 4-0, Gökçalı -Pınarbaşı’yı 3-0, Akçapınar – Yeniköy’ü 6-0, Halileli- Dümrek’i  5-1 yendi.  Çıplak -Civler mücadelesi ise  2-2 beraberlikle sonuçlandı.
 
Tuğba Kulasoy