Divan başkanlığını Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, katip üyeler Biga ziraat odası meclis başkanı Taner Kömürcü, Lapseki Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Cengiz Teoman, Dalyan Mahallesi delegesi Mustafa Bilir yaptılar.
Lapseki Belediyesi sahil sosyal tesislerinde yapılan Lapseki ziraat odası seçimi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Lapseki Ziraat odası seçimine katılan Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk” Ziraat odası seçiminde siz değerli delegelerin oylarıyla  tekrar güven tazeleyen İsmail Başkan’a bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum. Ülkemizin gelecek hedefleri içerisinde tarımın ne kadar önemli bir konuda olduğunu hepimizin malumudur. Soframızdaki ekmekte, tenceremizde ki yemekte tüm gıdalarda emekleriyle, alın teriyle, yüreğiyle üretim yapan tüm çitçilerimize şükranlarımı sunuyor hepiniz saygıyla selamlıyorum”dedi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Çünkü dünyada ne zaman ne olacağı belli değil. Hiç beklenmedik bir anda Pandami diye bir şey çıktı hayatımızı etkiledi. Arkasından dünyada artık savaş olmaz dediğimiz bir dönmede Ukrayna Rusya savaşı çıktı ve hala devam ediyor ve ne zaman  biteceği de belli değil hala devam ediyor. Onun için dünyanın farklı bir yere gittiğini düşünüyorum. Artık gıdanın ve üretimin çok önemli olduğunu herkes dünyada görmeye başladı. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz hem üreticiler erimizin, çiftçilerimizin hem diğer bütün kesimlerin  alım güçlerini yükseltmek için  ellerinden ne geliyorsa yapıyor ve yapmaya da devam ediyor bunu hep birlikte görüyorum”dedi.
Tekrar ziraat  odası başkanı seçilen İsmail Sevim”Lapseki Ziraat odamızda bu gün itibarıyla 3498 kayıtlı aktif üye bulunmakta olup ÇKS dosyası yaptıran üye sayımız 1750 dir. Oda kayıtlarımıza göre ilçe merkezi ve köylerde 107 bin dekar arazi ekilişi bulunmakta, bunların yaklaşık 20 bin dekarı buğday, 15 bin dekarı yulaf, 12 bin  dekarı arpa,19 bin dekar şeftali 4 bin dekar nektarın ve 4 dekar kirazdır. Bu ürünler yaklaşık 14 bin parseli kapsamakta ve her yıl be 14 bin parselin ekişleri odamızca her yıl güncellenmekte, çiftçilerimizin çks dosyaları hazırlanmaktadır. İlçemiz Çanakkale boğazı ile kaz dağlarının birleştiği. dört mevsimin yaşandığı neredeyse tüm sebze ve meyvenin yetiştiği ülkemizin en güzel yerlerinden biridir. Bide bu bilinç ile 2020 yılında başlattığımız Lapseki şeftalisini markalaşma projemizi çok kısa bir sürede tamamlayarak 2022 yılında patentini almayı başardık. Ziraat odamızın seçimine katılan başta delegelerimiz olmak üzere ilçe kaymakamı Emre Öztürk, belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak belediye başkanı Metin Semerci ve siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ediyorum”dedi.
Lapseki Belediyesi sahil sosyal tüyesilerinde yapılan Lapseki Ziraat odası seçimine Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, AK Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer, Hasan Engin, CHP İl genel meclis üyesi Özkan Aldemir ve vatandaşlar katıldılar. Ziraat Odası Başkanı  İsmail Sevim yönetim kurulu üyeleri  Mehmet Özgün, Ali Balta, Faruk Ahmet Ergin, Ahmet Dalaklı, Kazim Aktaş, ve Selahattin Kılıçan.
 
Ercan Özçetin