Yaklaşık bir hafta kadar önce Kahramanmaraş olmak üzere, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak , Van, Muş Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve daha bir çok ilde  hissedilen deprem sonrasında deprem bölgelerine ilçeden gönüllü olarak vatandaşlar ilçeye döndü.
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’a gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katılmak için giden gönüllü vatandaşları Lapseki belediyesi hizmet binası önünde belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye başkan yardımcıları Necdet Çelik, Aynur Bozkurt, İl Genel meclis üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin İle birlikte karşıladı.
Belediye başkanı Eyüp Yılmaz” Arkadaşlarımız deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta bir haftadır orda kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bir haftadır orada emek saffettiniz, canlara dokunmaya çalıştınız elinizden ne geliyorsa yatınız onun için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz rabbim bir daha bu tür felaketler milletimize, ülkemize  yaşatmasın diye de dua ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet , şu an çok yaralılarımız olduğunu duyduk onlara da acil şifalar diliyoruz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor binaların altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarında bir an önce kurtarılmaları için dualar ediyoruz”dedi.
 
Ercan Özçetin