Belediye tarafından yaklaşık 10 gün kadar önce başlatılan ‘Lapsekili kadınlardan Depremzede kadınlara’ başlıklı yardım kampanyasında, Diş seti, Tarak, kolanya,tayt,Turnak makası,Ped, Diş fırçası,Kalıp Sabun, Şampuan, Pamuk, Dişmacunu, Seccade, Islank mendil,Peçete, Tuvalat kağıdı, Kulak çabuğu, Başörtüsü, Bone, İç çamaşırı, deodorant, terlik, toka, lif, çorap gibi eşyaları belediye hizmet binasında hazırlanıp‘8 Mart dünya kadınlar gününde’ Belediye Hizmet binası önünde kamyona yüklenerek yapılan duanın ardından deprem bölgesinde gönderildi.
Belediye toplantı salonunda düzenlenen programda bir konuşma yapan belediye başkanı Eyüp Yılmaz ”Ülkemizin zor günler yaşadığı bu güneşlerde büyük acılarımız arasında tatbikî böyle özel günleri de unutmamak gerekiyor. Kadınlar bizim her şeyimiz elimiz ayağımız, en önemli   varlıklarımız ben öncelikle hepinizin ‘8 Mart dünya kadınlar gününüzü kutluyorum. Bu güne özel olarak sizlerin ve Lapseki’li bayanların desteğiyle bu gün deprem bölgesine gönderdiğimiz 15. Aracımıza kadınların ihtiyaçları olan malzemeleri hazırladık ve hep birlikte deprem bölgesine gönderiyoruz ‘Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır’. Şunu bir kez daha söylemek istiyorum. Ülkemizin ne kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günde el ele verip büyük depremin 11 ile verdiği hasar neticesinde bir çok kaybımız oldu ben vefat edenlere Allahtan Rahmet yaralılara da  acil şifalar diliyorum”dedi.
Program’da Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan yardımcısı Necdet Çelik, MHP Belediye meclis üyesi Derya Doğan ve İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Seval Akça belediye de çalışan bayan personele günlerini kutlayaıp çiçek takdiminde bulundular.
Ardından deprem bölgesine gidecek araç yüklenerek yola çıktı. Yardımların yüklendiği araca Belediye  başkanı Eyüp Yılmaz kendi de yardım etti.    
Ercan Özçetin