Çanakkale'de kırsaldaki 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak Hedef, 576 köydeki sokak hayvanlarının tamamını kısırlaştırabilmek.
Çanakkale İl Genel Meclisi, Türkiye'deki İl Genel Meclisleri arasında bir ilke imza atarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğüyle Çanakkale'de kırsaldaki 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak Hedef, 576 köydeki sokak hayvanlarının tamamını kısırlaştırabilmek.
Lapseki’nin büyük köylerinden biri olan Adatepe köyünde başlatılan Kırsal alandaki Sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taraması ve kayıt altına alınması işlemlerini yerinde görmek ve bilgi almak adına köye İçe tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Özel idare müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve İl Genel Meclis  üyesi Hasan Engin İle birlikte Giden İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer” Belediye mücavir alanlarının dışında kalan sokak hayvanlarımızın   Rehabilitasyonu bu gün yapılıyor bizde yetkili arkadaşlarla birlikte ziyaret ve aynı zamanda bilgi almaya geldik. Çalışma burada başladı günde yaklaşık 80-90 kadar sahipsiz sokak hayvanının hem iç dış parazitleri, kısırlaştırılma işlemi, kuduz aşıları ve kulak küpeleri takılıp kayıt altına alınıyor. Türkiye’de ilk defa il genel meclisinin aldığı kararla özel idareler ve il tarım müdürlüğünün destekleriyle Türkiye genelinde böyle bir projeye başlanıldı. Çanakkale de kırsalda yaşayan 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılarak kayıt altına almak Lapseki köylerinde 1000 civarı bir hedefimiz var inşallah birkaç gün içinde bu sayıya ulaşıp hedefimizi sağlayacağız ben bu Türkiye’de ilk kez yapılan projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyor çalışan arkadaşlara da kolay gelsin diyorum” dedi.         
Ercan Özçetin