İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Aile eğitimi, ilk yardım eğitimi, trafik eğitimi ile çevre ve iklim değişikliği farkındalık eğitimi olmak üzere 4 aşlık altında ilçedeki  merkez  mahalle muhtarları, belde mahalle muhtarları ve köy muhtarların tamamının katıldığı ‘Lapseki Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü koordinesinde eğitimler verildi.
 Lapseki Kaymakamlığı 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi toplantı salonunda Ocak ayı ortalarında  başlayan eğitimler 12 saat aile eğitimi, olarak geçerken Şubat ayında ise 12 saat ilk yardım eğitimi, Mart ayında ise yine 12 saat trafik eğitimi verilirken son ders Çevre ve iklim değişikliği  dersi ise 10 saat verildi.
Derslere katılan Muhtarlar derneği başkanı Mehti Arıcı” Ben öncelikle işlerini bırakıp köylerinden ilçeye gelerek eğitimlere katılan muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında verilen eğitimler oldukça verimli geçti diyebilirim muhtar arkadaşlarımıza eğitim veren başta Halk Eğitim merkezi müdürü Zafer Çelik olmak üzere tüm kurs öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik” İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim arasında imzalanan protokol kapsamında dört ana başlık altında eğitimlerimize Ocak ayı ortalarında Lapseki Kaymakamlığı 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi toplantı salonunda başlamıştık. Bu eğitimler  aile eğitimi, ilk yardım eğitimi, trafik eğitimi ve Çevre ve iklim değişikliği olarak toplam 46 saat olan eğitimlerimizin son gününe geldik. İnşallah bu eğitimlerimizle birlikte amaçladığımız siz yerel yerleşim yerlerimizin lideri konumundaki muhtarlarımız vatandaşlarımız toplumumuza önderlik, liderlik ederek bundan sonraki süreçte de bu eğitimlerimizi Lâpseki halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza da yaygınlaştırmak istiyoruz. Sizlerden de iteğimiz burada gördüğünüz eğitimleri vatandaşlarımıza anlatmamız biz halk eğitim merkezi olarak bu eğitimleri vatandaşlarımıza vermeye hazırız” dedi. 

Ercan Özçetin