Şap köyünde Antepfıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi kurulumu yapılacak olan bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Eker, köy muhtarı Nevzat Kaptan'dan bilgiler aldı.
Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi desteği, Ayvacık Kaymakamlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı İş birliğince ilçeye  bağlı Şap köyünde Antepfıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi kurulumu sözleşmesi imzalanıp, hasat öncesi tamamlanması planlanıyor. İlçede antepfıstığı yetiştiriciliğini geliştirmek için örnek bahçeler oluşturulması, yabani ağaçların aşılanması  konusunda da çalışmalar başlatıldı.
Bölgede 4650 dekar alanında ortalama 500 ton antepfıstığı yetiştiriciliği yapan sekiz köyde bulunuyor. Üreticiler ürünlerini toplayarak işlenmeden düşük fiyat ile toptan satışını yaparken kurulacak olan antepfıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi ile ürünlerini işleyerek daha yüksek fiyata satma fırsatı bulacak. Antepfıstığının ekonomik değerinin yüksek olması, üreticilerimizin yüksek miktarda gelir elde etmelerini de sağlaycak. Kaymakam Eker, projenin hazırlanmasında özverili çalışmaları nedeniyle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine teşekkür ederek, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Haber Merkezi