İlçede düzenlediği bir çok eğitici ve öğretici programlarla adından oldukça fazla söz ettiren, Beyçayırlılar Dayanışma ve Yardımlaşma derneği, derneğin adının yaşadığı Beyçayır köyü yakınlarındaki alanda yapılırken, geleneksel kır pikniğinde 7 den 70’e herkes doyasıya eğlendi.
Çocukların, gençlerin halat çekme, çuval yarışı, kaşıkla yumurta yarışması ve ipte bağlı simitleri yeme yarışmasında çocuklar hem yarıştılar hem de hediye kazanırken şenliği katılan dernek üyeleri ve misafirler ise geniş alanda piknik yaparak mükemmel bir gün geçirme fırsatı buldular. Beyçayırlılar Dayanışma ve Yardımlaşma derneği başkanı Hasan Erkan” Öncelikle derneğimizin düzenlediği geleneksel kır pikniğine katılımınız adına dernek yönetimi adına çok teşekkür ediyorum. Bu alanda uzun yıllardır geleneksel kır pikniğini yapıyoruz her geçen yıl katılımın artması bizleri son derece mutlu ediyor. Her yaşta düzenlediğimiz çeşitli yarışmalarla çocuklarımız eyleniyor ve siz davetlilerimiz ve dernek üyelerimiz de pikniğinizi yapıyorsunuz bizlere bu imkanı sunan  ve katkısı olan her kese çok teşekkür ediyorum”dedi.
Beyçayırlılar Dayanışma ve Yardımlaşma derneği, geleneksel kır pikniğine AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP ilçe Başkanı  Hüseyin Doğan,AK Parti kadın kolları başkanı Aynur Okutucu, İl Genel meclis üyesi  Hasan Engin, MHP belediye meclis üyesi Derya Doğan  ve teşkilat üyeleri ile birlikte katılan Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Doğanın en güzel renkleriyle buluştuğu ortamda sizlerle beraber olmaktan bizler çok mutluyuz. Davete icabet etmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar sizler bizleri yalnız bırakmadınız bizde sizlerin daveti üzerine bu gün hep birlikte buradayız. Beyçayırlılar Dayanışma ve Yardımlaşma derneği Lapseki de gerçekten örnek bir dernek bu yüzden başta dernek başkanı olmak üzere tüm yönetim kurlunu canı gönülden kutluyor hepsine teşekkür ediyorum. Önemli olan böyle özel günlerde birlikte olmak rabbim birlik  beraberliğimizi bozmasın  herkese iyi eğlenceler”dedi.  
 
Ercan Özçetin