Türkiye'nin farklı bölgelerinde peynir ve zeytin üreticiliği yapanlar, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen peynir ve zeytin fuarında bir araya geldi.
Fuara Çanakkale Ticaret Borsası, Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği ve sektör üyelerinin işbirliğinde 120 metrekarelik stant ile katılım sağladı.
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Başkanı Birol Çetin, fuarın açılışına katılarak, Çanakkale standına gelen ziyaretçilere ev sahipliğinde bulundular.
Çanakkale Ticaret Borsası Standında, Borsa üyelerinden Karadane Zeytincilik, Safiden Zeytinyağları, NS Sezgin, Sezers Oliva, ASA Kahramanlar, H.Ö.444 Öztürkler, Tekçe Süt Ürünleri, S.S.Pıtıreli Tar.Kalk.Koop. Ekremoğlu Süt Ürünleri, Doğruluk Ezine, Peyziyade Peynirleri temsilcileri ile Ezine Peynirciler Derneğine bağlı dernek üyeleri yer aldı.
Her bölgenin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 4 gün devam eden fuar da ilk günden Çanakkale Ticaret Borsası standı yoğun ilgi gördü.
Fuarın açılış programında bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz,“Fuarlar, üretimin, emeğin vitrinidir. Fuarlar sayesinde, üreticinin ve ürünün reklamı yapılıyor, üreticiyi ve müşteriyi bir araya getiriyoruz. Hem malımızı hem de kültürümüzü tanıtıyoruz. Milli değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.
Çanakkale’nin, Türkiye’yi doyuran illerden biri olduğuna dikkat çeken Abdullah Deniz, “Çanakkale ürünlerimizin tanıtım ve pazarlanması konuları Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler için her zaman ilk sırada yer almaktadır. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda Ezine Peynirciler Derneğimiz ve üyelerimiz ile işbirliği içerisinde bu fuara katılım yapma kararı aldık. Standımızda Coğrafi işaretli ürünlerimizden Ezine Peynirimizi, Geyikli Zeytinyağlarımızı, Bayramiç Zeytinyağlarımızı ve zeytinlerimizin en iyi şekilde tanıtımını sağlıyoruz. Fuarın verimli olmasını, İlimize, firmalarımıza ve markalarımıza, hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul 3.Peynir ve Zeytin Fuarının; otel, restoran, zincir market, kafe ve gıda satın almacılarının yanı sıra genel ve profesyonel ziyaretçilerinin de ilgisini çektiğini belirten Meclis Başkanı Birol Çetin ise, "Çok sayıda sektör profesyoneli bir araya getiren fuarda Çanakkale Ticaret Borsası olarak firmalarımız ve markalarımız ile yer almaktan memnuniyet duymaktayız. Standımızda bizlerle beraber olan saygıdeğer üyelerimize ve Ezine Peynirciler Derneği yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize ve markalarımıza katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi
H
aber Merkezi