14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Çanakkale'den milletvekili olan Ayhan Gider, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Milletvekili Gider, Güzelyalı’da bulunan Gençlik ve Sporcu Kampı’nda Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Teslim Töreni’ne katılarak, tesislerde incelemelerde bulundu.
 
Burada açıklama yapan Gider, gençliğe yapılan yatırımların devam edeceğini ifade etti.
Spor tesislerini görmenin, amatör spor kulüpleri ile olan dayanışmayı görmenin çok güzel olduğunu belirten Gider, "Çünkü eskiden her iktidar değiştiğinde genelge gelirdi, dolma kalem almayın demirbaş almayın o yasak bu yasak. Bugün kocaman tesisleri yapabiliyorsak, dolma kalem alamazken amatör spor kulüplerine bu yardımı yapabiliyorsak bu devletimizin büyüklüğünü gösterir. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu çalışmaları artırarak devam edeceğiz. Spor faaliyetleri; profesyonel de yapılsa, amatör de yapılsa hobi veya sağlık olarak dahi yapılsa kıymetlidir. Bu kadar geniş alana hitap eden bir sektöre de devlet ne yapsa azdır özellikle gençlerimiz için engelli bireyler için kıymeti ölçülemez. Gençlerimize olan yatırımlarımız her zaman önceliklerimiz arasında. Gençlerimizin yanında olmaya, eğitim, istihdam, sosyal hayatları ve gelecekleri için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ GİDER ÇAN'DA MUHTARLARLA BULUŞTU
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çan ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Buluşmada açıklamalarda bulunan Gider, 2. tur seçimlerinde destek istedi.  7’li masa üyelerinin iktidara gelemeyeceklerini bildiklerini belirten Gider, “Karşımızdaki ittifakın sayısı her gün değişiyor. Artık sayılarını saymaktan vazgeçtik. Onlarda da herkesin niyeti ve hedefi başka. Bizde barınamayıp gidenlerin kurduğu partiler vardı. İlk turun galibi onlar görünüyor. Çünkü; hiçbir şey yapmadan 37 milletvekili almışlar. Bu küçük partiler çok güzel bir film çekti. Yeşilçam’ın Tokatçı filmi gibi tam tokatçılar. Hiçbir şey yapmadan CHP’nin 37 vekili alıp geçtiler. Şimdi eminim genel merkezlerinde kıs kıs gülüyorlardır. Onların derdi alabildikleri kadar milletvekili alabilmekti. En azından ikisinin genel başkanlarını tanıyorum. Saf adam değillerdir. İktidara gelemeyeceklerini biliyorlardı” diye konuştu.
 
CHP’nin her seçimi kaybedişinden sonra millete hakaret ettiğini ifade eden Gider, “Seçimden sonra eski bir filmi tekrar yaşamaya başladık. 1946’dan beri CHP ne zaman kaybetse, başlıyor millete bidon kafalı demeye. Bu dönem işi iyice abarttı. Depremzedelere verdikleri suyu haram etmeye başladılar. Bakın seçim bu demek değil. Biz ortaya çıkıp bir iddia ortaya koyuyoruz. Millet ne derse desin, başımızın tacıdır. Seçimi kaybettiniz diye, birine hakaret etme özgürlüğünü size hiç kimse vermez. Fakat siz çocukluğunuzdan beri herkese tepeden bakıp, insanları güdülecek koyun olarak görmüşseniz hakaret edersiniz” şeklinde konuştu.
Sinan Oğan’ın ikinci tur seçimleri için alacakları kararı beğenmeyenlerin sarf ettiği sözlere değinen Gider, “Muharrem İnce sizin partilinizdi. Adama neler yaptınız. Adam çekilene kadar videolarla uğraştınız. Düne kadar da Sinan Oğan’ı çok seviyorlardı. Adamı yere göğe koyamıyorlardı. Sinan Oğan aday olmasa, Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanacaktı. Oylar ortada. Dün Oğan açıklama yaptı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı ikinci turda destekleyeceğini açıkladı. Koca koca adamlar etmedikleri hakaret bırakmadı. Siz bu kafada olduğunuz için, hayatınız boyunca yüzde 30’u göremediniz” dedi.

Tuğba Kulasoy